Γλυκό ψυγείου με μπισκότο ολικής:Για τις ζεστές αυτές μέρες!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">4 ροδάκινα φρέσκα, ψιλοκομμένα</li>
<li class="ingredient2">Για τη βάση</li>
<li class="ingredient">100γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους</li>
<li class="ingredient">100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li class="ingredient">100γρ. πούδρα αμυγδάλου</li>
<li class="ingredient">50γρ. αλεύρι ολικής άλεσης</li>
<li class="ingredient">αλάτι στη μύτη 1 κουτ. γλυκού</li>
<li class="ingredient2">Για την κρέμα</li>
<li class="ingredient">100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li class="ingredient">3 κρόκους αβγών</li>
<li class="ingredient">500ml γάλα πλήρες</li>
<li class="ingredient">50γρ. κορν φλάουερ</li>
<li class="ingredient">1 λοβό βανίλιας</li>
<li class="ingredient">150γρ. κρέμα σαντιγί 35%</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<p class="instructions2">Φτιάχνετε τη βάση</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιογενής ζύμη.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και τρίβετε πάνω τη ζύμη.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Αφού η ζύμη ψηθεί και κρυώσει, θρυμματίζετε το μπισκότο (πλέον) και το απλώνετε ομοιόμορφα στον πάτο ενός σκεύους.</p>
<p class="instructions2">Φτιάχνετε την κρέμα</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Κόβετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος, τον ανοίγετε και «ξύνετε» με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το γάλα και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων για να το αραιώσετε, το ανακατεύετε και έπειτα το ρίχνετε όλο στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει καλά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη βάζετε σε ένα μπολ, την ανακατεύετε με ένα σύρμα και προσθέτετε την κρέμα σαντιγί. Ανακατεύετε ακόμα μια φορά μέχρι η σαντιγί να ενσωματωθεί στην κρέμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 6</h4>
<p class="instructions">Τέλος, την απλώνετε πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα ολικής και προσθέτετε από πάνω τα ψιλοκομμένα ροδάκινα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα