Ζόρια στο πρώτο, εύκολα στο δεύτερο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο… έβλεπε την πλάτη του Άρη στο Αλεξάνδρειο, αλλά στο δεύτερο με επιμέρους σκορ 35-20, έφτασε με άνεση στην νίκη με 69-58.
 Οι «κίτρινοι» μετά την σημερινή ήττα θα παίξουν στην τελευταία αγωνιστική «τελικό» στο Ρέθυμνο κόντρα στην τοπική ομάδα για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου έχοντας +6 από τον αγώνα του πρώτου γύρου, αλλά -5 από την ΑΕΚ.
Ο Αρης ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη περίοδο καθώς μέσα από την άμυνά του, βρήκε το εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματικός ήταν και ο Λαμάρκους Ριντ. Ενδεικτικά, ο Αμερικανός σημείωσε εννιά πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά (14-10). Οι «κίτρινοι» συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα κυρίως μέσα από τις αλλαγές. Ετσι η διαφορά έφτασε έως και στους 12 πόντους (24-12) για τους γηπεδούχους 02:30 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου η οποία ολοκληρώθηκε με σκορ 24-16. 
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του στην άμυνα, γεγονός που του έδωσε το καλάθι στον αιφνιδιασμό, κυρίως όμως έβγαλε αρκετές συνεργασίες στην επίθεση. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν επιμέρους σκορ 14-4 και προηγήθηκαν με 28-30 (16′). Ο Αρης που αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στην γενικότερη επιθετική λειτουργία του στο συγκεκριμένο διάστημα, βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Σάσα Βεζένκοφ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 38-36 έπειτα από ένα έμμεσο τρίποντο από τον Κώστα Χαρίση. 
Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα νευρικές στα πρώτα πέντε λεπτά της 3ης περιόδου. Με κακές επιλογές στην επίθεση, δίχως την απαιτούμενη υπομονή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το σκορ σε αυτό το διάστημα ήταν 4-6 και φυσικά διατηρήθηκαν οι λεπτές ισορροπίες (42-42). Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στα τελευταία πέντε λεπτά της 3ης περιόδου. Βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνά του, είχε την έξτρα πάσα στην επίθεση και στο τέλος του δεκαλέπτου ξέφυγε με 49-55. 
Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στα πρώτα τρία λεπτά της τέταρτης περιόδου. Επειτα από το έμμεσο τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ με το οποίο η διαφορά μειώθηκε στους τρεις πόντους (52-55), ο Ολυμπιακός «έτρεξε» 12-0 σερί, ξέφυγε με 52-67 (36′) και ουσιαστικά εξασφάλισε μία ακόμη νίκη στην Α1. Ο Αρης απλά μείωσε έως και στους δέκα πόντους (57-67), δίχως όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2 (6ριμπ), Χάντερ 6 (4ριμπ), Ντάνστον 6 (4ριμπ), Σπανούλης 7 (1τριπ, 8ασ), Παπαπέτρου 10 (2ριμπ), Σλούκας 14 (1τριπ, 5ριμπ, 3ασ), Λοτζέσκι 9 (1τριπ, 7ριμπ, 3ασ, 1κοψ), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης 5, Καββαδάς, Κατσίβελης 5.

Σχετικά άρθρα