Σεξ όπως οι πορνοστάρ: Μην το προσπαθήσεις... thumbnail
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, επτά στους δέκα νέους ηλικίας 18 έως 34 ετών βλέπουν πορνό τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ η ενασχόληση με αυτό αυξάνεται ολοένα περισσότερο σε άντρες και γυναίκες.

Σεξ όπως οι πορνοστάρ: Μην το προσπαθήσεις…

Η ενασχόληση με το πορνό δημιουργεί πολλά προβλήματα στις σχέσεις των ζευγαριών, με τους άντρες να εκδηλώνουν άγχος «επιδόσεων» και τις γυναίκες να αισθάνονται ανασφάλεια για το σώμα τους, προειδοποιούν οι κορυφαίοι βρετανοί ειδικοί σε θέματα σεξ και σχέσεων. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, επτά στους δέκα νέους ηλικίας 18 έως 34 ετών βλέπουν πορνό τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ η ενασχόληση με αυτό αυξάνεται ολοένα περισσότερο σε άντρες και γυναίκες.


Το τίμημα, όμως, φαίνεται πως είναι μεγάλο.


Το περιοδικό «Cosmopolitan» ρώτησε 68 κορυφαίους βρετανούς ειδικούς σε θέματα σεξ και σχέσεων για τις τυχόν επιρροές του πορνό στις σημερινές σχέσεις – και οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν μια ζοφερή πραγματικότητα.


Το 86% δήλωσαν πως το πορνό ασκεί αρνητικές επιδράσεις στις σχέσεις και το 90% είπαν ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουν συνεχή αύξηση στα προβλήματα σχέσεων εξαιτίας του πορνό.


Σχεδόν όλοι οι θεραπευτές (το 94%) δήλωσαν ότι αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς οι ασθενείς τους που πάσχουν από εθισμό στο πορνό, ενώ το 63% είπαν ότι το πορνό αυξάνει τις προσδοκίες των ανδρών από το σεξ με τη σύντροφό τους.


Στο πλαίσιο αυτό, το συμβατικό σεξ γίνεται ολοένα λιγότερο επιθυμητό, καθώς οι προτιμήσεις των ανδρών από τα τεκταινόμενα στο κρεβάτι τους ταυτίζονται ολοένα περισσότερο με ό,τι βλέπουν στα πορνό.


Αυτό, όμως, έχει ως συνέπεια ολοένα περισσότεροι άνδρες να εκδηλώνουν άγχος «επιδόσεων», αφού σχεδόν μοιραία συγκρίνουν τις δικές τους επιδόσεις στο κρεβάτι με εκείνες των πρωταγωνιστών στις ταινίες.


Οι δε γυναίκες, αισθάνονται ανασφάλεια για το σώμα τους και πιεσμένες να «αποδώσουν» όπως οι πρωταγωνίστριες των ίδιων ταινιών.


Οι συνέπειες αυτές έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε το 85% των ειδικών δήλωσαν πως το πορνό ασκεί αρνητική επίδραση στην αυτοπεποίθηση των γυναικών, ενώ το 67% συμφώνησαν πως πολλές γυναίκες πιέζουν τον εαυτό τους να συμπεριφέρονται σαν πορνοστάρ στο κρεβάτι τους.


«Το πορνό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός άνδρα να δημιουργήσει σχέση με μία αληθινή γυναίκα, αντί με την εικονική που βλέπει στο λάπτοπ του», δήλωσε η ψυχοσεξουαλική θεραπεύτρια Κάρολ Φέδερστοουν.


Από την πλευρά της, η συνάδελφός της Κάρεν Λομπ-Ροσίνι επισήμανε ότι «ολοένα περισσότεροι νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια, μαθαίνουν για το σεξ βλέποντας πορνό – και αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον εαυτό και το σώμα τους».


Αν και μερικοί από τους ειδικούς είπαν ότι το πορνό θα μπορούσε να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στις σχέσεις, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι στην πραγματικότητα δρα με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο, διότι τελικά αλλοιώνει τις προσδοκίες από το αληθινό σεξ.


Πηγή : Web Only, tanea.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X