Αυτή είναι η μαμά της Ζ.Κωνσταντοπούλου δυναμική όσο και η κόρη της thumbnail

Αυτή είναι η μαμά της Ζ.Κωνσταντοπούλου δυναμική όσο και η κόρη της

H Ορσαλία Αλεξίου είναι δημοσιογράφος και είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.


Η Ορσαλία (ή Λίνα όπως προτιμά) έχει δύο κόρες από τον γάμο της με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο τον πρώην αρχηγού του Συνασπισμού.Η μία εκ των δύο είναι η γνωστή σε όλους μας Ζωή Κωνσταντοπούλου η Πρόεδρος της Βουλής.
Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ


Ο γάμος του καθώς και ο χωρίσμος του με τη  Φωτεινή Τομαή είναι από αυτά που έχουν απασχολήσει πολύ τα μέσα. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος την υπερασπίστηκε νομικά στην υπόθεση ενός τροχαίου και ερωτεύτηκαν σφόδρα. Έχοντας ο καθένας ήδη από ένα γάμο στο ενεργητικό τους (σ.σ.: εκείνη με στέλεχος του ΚΚΕ, εκείνος με τη Λίνα Αλεξίου), λίγο αργότερα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Τα πρώτα σύννεφα στην κοινή τους πορεία εμφανίστηκαν το 1996, χωρίς κανείς να μπορούσε να φανταστεί την καταιγίδα που θα ακολουθούσε. Εξώδικα, αγωγές, δίκες, αρνητικά δημοσιεύματα, που κατέληξαν σε ένα διαζύγιο διανθισμένο με πικάντικες ιστορίες και πολλές αλληλοκατηγορίες. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος προχώρησε και σε τρίτο γάμο, με τη Χαρά Φράγκου, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώην σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Χριστοδουλάκη.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ


Εργάσθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στο πολιτικό, κοινοβουλευτικό και δικαστικό ρεπορτάζ και υπήρξε επί 15ετία, ως το 2002, η μόνιμη συντάκτρια του καθημερινού κυρίου άρθρου (Ριπές). 
Συνεργάσθηκε σε εκπομπές του ραδιοσταθμού Σκάϊ και έλαβε μέρος σε προγράμματα επικαιρότητας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ως ρεπόρτερ, κάλυψε εσωτερικά και εξωτερικά θέματα και πραγματοποίησε διεθνείς αποστολές για ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωκοινοβούλιο) αλλά και σε χώρες όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Κούβα, Νικαράγουα.Δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου (Ρεπορτάζ και Δεοντολογία). 
Ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης Νέου Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση «για τη μαχητική αρθρογραφία της και τη συμβολή της στη Δημοσιογραφία». Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) για τα ναρκωτικά (Θεραπευτικές Κοινότητες Ιθάκη, Στροφή, Διάβαση, Νόστος, κλπ.) και άμισθο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛ (Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμόξεων) με αρμοδιότητα για το AIDS και για την ενημέρωση των νέων. 
Ήταν μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Βουλής των Εφήβων (Επιτροπή Σαμαράκη) από τη σύστασή της ως το 2007. 
Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αιδηψού (2002-08). Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών «Δεκάπολη» για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.


 


Σήμερα είναι πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.Η ανασυγκρότηση στο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΣΡ έγινε έπειτα από τη λήξη της θητείας του προέδρου, Ιωάννη Λασκαρίδη και των μελών Ιωάννη Παπακώστα και Εύης Δεμίρη. 


 


Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Σε ένα παραμυθένιο -λουλουδάτο- σκηνικό και με ένα γλέντι που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της Απόστολο Μαντή.Ο γάμος του ζευγαριού τελέστηκε στα Λουτρά της Αιδηψού. Λευκά τριαντάφυλλα, ορτανσίες και χρωματιστά άνθη, κεριά σε φανάρια και λευκά στεφάνια είχαν κατακλύσει τον χώρο. Τη διακόσμηση συμπλήρωναν ένα νυφιάτικο τραπέζι με κουφέτα, μια παραδοσιακή κουλούρα περίτεχνα στολισμένη, ζωγραφιστές πέτρες, πήλινα κανάτια, κολοκύθες αλλά και μεγάλες γυάλες με φρέσκια λεμονάδα για τους καλεσμένους. Η απόφαση του ζευγαριού να παντρευτεί στα Λουτρά της Αιδηψού και στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού εκεί γνωρίστηκαν το Πάσχα του 2004 και αποφάσισαν από τότε να χαράξουν κοινή πορεία.


Αναμνήσεις


Στη γραφική κωμόπολη και οι δύο έχουν ζήσει ευτυχισμένες παιδικές στιγμές και ξέγνοιαστα καλοκαίρια. Από εκεί κατάγονται ο γαμπρός και η μητέρα της νύφης, η γνωστή δημοσιογράφος Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου. Με το συγκεκριμένο μέρος η Ζωή είναι συναισθηματικά δεμένη και για έναν άλλο λόγο. Η οικογένεια Αλεξίου είναι πολύ αγαπητή σε όλους, καθώς εκεί διατέλεσε δήμαρχος ο παππούς της νύφης Γιάννης Αλεξίου.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστησε (μία ώρα) τον γαμπρό


Σύμφωνα με το προσκλητήριο, ο γάμος είχε οριστεί στις 19.00 το βράδυ. Ωστόσο, λίγο οι προετοιμασίες, λίγο η συγκίνηση της νύφης αλλά και ο άστατος καιρός που επικρατούσε έως το μεσημέρι, στάθηκαν αφορμή ώστε η Ζωή Κωνσταντοπούλου να καθυστερήσει για παραπάνω από μία ώρα. 

Παρ' όλα αυτά ο Απόστολος κρατώντας τη νυφική ανθοδέσμη, που την αποτελούσαν κόκκινα τριαντάφυλλα και μικρά λευκά άνθη, δεν έδειχνε καθόλου αγχωμένος. Κοινωνικός και χαμογελαστός, μιλούσε με τον αδελφό του Νίκο και τους κουμπάρους του Μελίζα Μέγα και Χρήστο Κουλουμέντα, ενώ δεχόταν τα πειράγματα του συνταξιούχου ναυτικού πατέρα του Βαγγέλη και της αγιογράφου μητέρας του Γεωργίας. 

Από κοντά και οι φίλοι του από το Ναυτικό, που έφτασαν στα Λουτρά της Αιδηψού προκειμένου να παραστούν στη χαρά του. Τρυφερή στιγμή, το φιλί που του έστειλε η μητέρα της νύφης Λίνα Αλεξίου φτάνοντας στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. 

Η νύφη έφτασε στην εκκλησία αρκετή ώρα μετά τις 20.00, συνοδευόμενη από τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ομορφη και ευδιάθετη, έλαμπε μέσα στο νυφικό της ενώ δεχόταν τα χειροκροτήματα και τα κομπλιμέντα των σχεδόν τριακοσίων καλεσμένων της. 

Ο γαμπρός την υποδέχτηκε με ένα τρυφερό φιλί στην είσοδο της εκκλησίας, την ώρα που ο Νίκος Κωνσταντόπουλος του την παρέδωσε, ενώ ο ιερέας, όπως συνηθίζεται, τους έπιασε τρυφερά από τα χέρια και τους πέρασε στο εσωτερικό του ναού. 

Κι ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία το «η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα» και αν τελικά η νύφη θα πατήσει το πόδι του γαμπρού, εκείνη τους την έσκασε και απλώς του χαμογέλασε τρυφερά.


Ελάχιστο ρύζι επιτράπηκε να πέσει στο εσωτερικό του ναού κατά την ώρα του Ησαΐα κι αυτό από τους γονείς του ζευγαριού. Ομως δεν το γλίτωσαν, αφού λίγη ώρα αργότερα, κατά την έξοδό τους από την εκκλησία, φίλοι και συγγενείς τούς έδωσαν και κατάλαβαν. 
Οι καλεσμένοι

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την όμορφη και διακριτική σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα, ο γνωστός ηθοποιός Λάκης Κομνηνός με τον γιο του Δημήτρη, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του Αθηνά, ο ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης με τη σύζυγό του.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι ετοιμάζει στην Αθήνα μια μεγάλη γιορτή, στην οποία θα προσκληθούν και όλοι όσοι δεν παραβρέθηκαν στην Αιδηψό.


Το γλέντι σε beach bar


Μετά τη γαμήλια τελετή η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Απόστολος Μαντής έδωσαν ραντεβού με τους καλεσμένους τους στο beach bar Riviera. Ενας άκρως καλοκαιρινός χώρος, ο οποίος είχε διαμορφωθεί για την περίσταση. 

Με όμορφα διακοσμημένες ροτόντες πάνω στις οποίες υπήρχαν μικρά πλακάτ με τα ονόματα από πόλεις της χώρας, μικρά μπουκέτα από λουλούδια, αλλά και τις μπομπονιέρες για κάθε καλεσμένο ξεχωριστά. Στην παραλία δεκάδες αναμμένες δάδες και προβολείς φώτιζαν τη θάλασσα, ενώ λευκές τέντες κάλυπταν τον χώρο προκειμένου να τον προστατεύσουν από τη βροχή και το λιγοστό αεράκι. 

Για καλωσόρισμα οι καλεσμένοι απόλαυσαν σαμπάνια ή αφρώδες οίνο, ενώ στους μπουφέδες υπήρχαν επιλογές από σαλάτες και ορεκτικά. Τα κυρίως αποτελούνταν από ποικιλίες κρέατος με διαφορετικούς τρόπους μαγειρεμένα. Προσφέρθηκαν άφθονα γλυκά και φρούτα εποχής. Το γλέντι δεν άργησε να αρχίσει, με τη νύφη και τον γαμπρό να δίνουν συνεχώς τον ρυθμό στους καλεσμένους τους που χόρεψαν μέχρι και παραδοσιακούς χορούς, με αδυναμία στο τσάμικο. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα μπορεί να μη χόρεψε στιγμή, ωστόσο ο πατέρας της νύφης Νίκος Κωνσταντόπουλος το ευχαριστήθηκε έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Ζωή. 


ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Μπροστά σε ένα οικογενειακό μίνι σκάνδαλο βρίσκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου οι οποία βλέπει να αποκαλύπτεται ότι η μητέρα της, Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου,  λάμβανε μέχρι και το 2013, επίδομα ανήλικων τέκνων για αυτήν και την αδερφή της, Βασιλική-Ιωάννα. Οι δύο κόρες της κυρίας Αλεξίου είναι σήμερα 38 και 31 ετών αντίστοιχα…


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, η Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου του 2013 λάμβανε κανονικότατα το επίδομα ανήλικων τέκνων κι ας είχαν οι κόρες της ενηλικιωθεί προ πολλού… Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βαγγέλης Μπότσαρης, στο έγγραφο που αποδεικνύονται τα παραπάνω, αναφέρεται ότι «η συνταξιούχος Λ. Αλεξίου, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 1994 αλλά και μέχρι τις 27 Ιουλίου του 2001, οπότε οι δύο κόρες της -αντίστοιχα- συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν είχε βεβαιώσεις σπουδών για κανένα από τα δύο παιδιά και, ως εκ τούτου, το επίδομα το οποίο λαμβάνει θα πρέπει να διακοπεί για την μεν Ζωή από 1/1/1995, για την δε Βασιλική-Ιωάννα από 1/08/2001», μία απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Α’ Διεύθυνσης, Βασιλική Φλώρου.


Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά σε ένα γεγονός όπου η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), αλλά και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, (ΕΣΗΕΑ), λάμβανε για 18 συναπτά έτη για την Ζωή και για 12 έτη για την Βασιλική-Ιωάννα, ένα επίδομα που δεν δικαιούταν.


lina-alexiou-mitera-zois-konstantopoulou-570

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X