Ισοπαλία με Ρωσία για τους Παίδες

Ισόπαλη με σκορ 2-2 αναδείχθηκε η Εθνική Παίδων με την αντίστοιχη της Ρωσίας στην πρεμιέρα της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 που διεξάγεται στη Βουλγαρία.
Οι νεαροί διεθνείς μας πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και κατάφεραν δύο φορές να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Πρώτα με ωραίο πλασέ του Κώστα Κιρτζιαλίδη στο 37ο λεπτό (1-0) που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Δημήτρη Λημνιού και στη συνέχεια στο 64ο λεπτό με σουτ του Βαγγέλη Παυλίδη (2-1) από έμπνευση του Θόδωρου Μίγγου.
Ωστόσο, οι Ρώσοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν και τα δύο ελληνικά γκολ. Αρχικά με σουτ του Πλέτνεφ στο 59ο λεπτό (1-1) από πάσα του Μαχατάτζε και μετά στο 72ο λεπτό με κεφαλιά του Ντενίσοφ από σέντρα του Λομοβίτσκι.
Πάντως, οι Παίδες μας θα μπορούσαν να πάρουν το τρίποντο της νίκης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα (81′) όταν οι Νίκος Καραμήτος και Στέφανος Ευαγγέλου έχασαν διπλή τεράστια ευκαιρία μπροστά στην εστία του Μαξιμένκο.
O Βέλγος διαιτητής ‘Ερικ Λάμπρεχτς παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Νικολάου (29′), Κατράνη (46′), Ντενίσοφ (65′), Τσιγκάνοφ (70′).
Μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος δήλωσε στο epo.gr ότι «πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό, όμως αν κάποιος πρέπει να στενοχωρηθεί για το αποτέλεσμα είμαστε εμείς, γιατί είχαμε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Δείξαμε πάθος και αγωνιστική πειθαρχία απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και κρατάμε ως όφελος την απόδοσή μας και την καλή ψυχολογική κατάσταση».
ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης- Κατράνης, Ευαγγέλου, Νικολάου (67′ Καραμήτος), Ρέτσος, Νάτσος, Μίγγος, Παυλίδης (76′ Δοδοντσάκης), Λημνιός, Τσίγγος, Κιρτζιαλίδης (47′ Χατζηδίμπας).
ΡΩΣΙΑ: Μαξιμένκο- Κοτόφ, Καλούγκιν, Τατάεφ, Λομοβίτσκι, Γαβρίλοφ, Μαχατάτζε (69′ Μπραγκίν), Τσιγκάνκοφ, Σελιούκοφ (52′ Ντενίσοφ), Λισόφ (41’ Πλέτνεφ), Γκαλάτζαν.
*Οι αγώνες σε επίπεδο Παίδων έχουν διάρκεια 80 λεπτών (2 ημίχρονα των 40 λεπτών).

Σχετικά άρθρα