Σεβίλλη για τελικό, 3-0 τη Φιορεντίνα

Η Σεβίλλη πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 3-0 στο «Σάντσεθ Πιχθουάν» στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και η κάτοχος του τροπαίου είναι έτοιμη για να παίξει ξανά στον μεγάλο τελικό της Βαρσοβία… Άτυχη η Νάπολι, ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός με την Ντνιέπρ, η οποία ισοφάρισε με γκολ οφσάιντ στο 81’, ενώ είχε σε μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακα της Μπόικο…

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Σεβίλλη ήταν ο Αλέξις Βιντάλ, καθώς ο πρώην άσος του Πανθρακικού πέτυχε 2 γκολ, ενώ είχε  μία ασίστ! Οι «βιόλα» (έχασαν εκτός έδρας στην Ευρώπη μετά από 12 παιχνίδια με 8-4-0) δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο καλό… δικό τους κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο όταν και είχαν 9 τελικές, αλλά δεν το κατάφεραν…  
Οι Μάριο Γκόμεθ (5′) και Κάρλος Μπάκα (11′) απείλησαν πρώτοι τις εστίες, αλλά το 1-0 για την Σεβίλλη έκανε ο Αλέξις Βιντάλ. Ο Ισπανός εξτρέμ (έπαιξε δεξί μπακ) έκανε το 1-0 στο 17′ με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση από πάσα του Μπάκα!
Στη συνέχεια οι «βιόλα» έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρουν Στο 19′ ο Ματίας Φερνάντες δεν σκόραρε μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 23’ σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη, απέκρουσε ο Σέρχιο Ρίκο. Ο τερματοφύλακας της ομάδας της Ανδαλουσίας έκανε το ίδιο στο 25′ σε νέα τρομερή ευκαιρία, αυτήν την φορά του Σαλάχ, ο οποίος έκανε την προβολή, μετά από συρτή σέντρα του Αλόνσο. Στο 30’ ο Σαλάχ (έφυγε από οριακή θέση οφσάιντ) έπεσε μέσα στην περιοχή, μετά από τράβηγμα της φανέλας του από τον Τρεμουλινάς, αλλά ο Φέλιξ Μπριχ δεν έδωσε το πέναλτι.
Στο δεύτερο μέρος η Σεβίλλη σκόραρε σε καθοριστικό σημείο. Στο 52′ ο Αλέξις Βιντάλ πέτυχε το 3-0, όταν ανέβηκε από δεξιά, πήρε την μπάλα από τον Βιτόλο και με συρτό σουτ σκόραρε από την κλειστή γωνία, με τον Νέτο να φέρει φυσικά ευθύνη.
Στο 75′ ο Κάρλος Μπάκα άφησε την θέση του στον Κεβέν Γκαμεϊρό και ο Γάλλος στράικερ στην πρώτη του επαφή με την πλάσαρε από κοντά και έκανε το 3-0, έπειτα από ασίστ του Αλέξις Βιδάλ, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Τρεμουλινάς! Στη συνέχεια δεν είχαμε άλλο γκολ, παρά τις προσπάθειες της Φιορεντίνα…
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Αλέις Βιδάλ, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Εμ’Μπιά (λ.τ. 73’ Ιμπόρα), Μπανέγα, ΧΑ Ρέγες (58′ Κόκε), Βιτόλο, Μπάκα (75′ Γκαμεϊρό).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς (46′ Μάικα Ρίτσαρντς), Σάβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μάρκος Αλόνσο, Μπάντελ (λ.τ. 68′ Νταβίντ Πισάρο), Ματίας Φερνάντες, Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Μάριο Γκόμεθ (80′ Ίλιτσιτς).

Η Ντινιέπρ με «όπλο» το μαχητικό της πνεύμα κατάφερε να πάρει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα φέτος στην Ευρώπη με το 1-1 στην Νάπολι. Μπορεί να στάθηκε τυχερή απέναντι στους «παρτενοπέι» και να σκόραρε στο 81’ από θέση οφσάιντ, αλλά πήρε το θετικό αποτέλεσμα και… όλα θα κριθούν στη ρεβάνς…
Περισσότερα σε λίγο…

Διαιτητής: Σβεν Όντβαρ Μόεν (Δανία)
ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Μάτζο, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Νταβίντ Λοπεθ (71′ Γκαργκάνο), Χάμσικ, Καγιεχόν (77′ Γκαμπιαντίνι), Ινσίνιε (82′ Μέρτενς), Ιγκουαΐν.
ΝΤΝΙΕΠΡ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα (69′ Μπέζους), Φεντορτσούκ, Ροτάν, Λουτσκέβιτς (57′ Μπρούνο Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (80′ Σελεζνιόβ).

Σχετικά άρθρα