Άκρες παντού και Ντνίπρο

Δεν είναι μόνο το καλό όνομα που έχει ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια στην Ευρώπη με τη διαρκή παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο λόγος για τον οποίο δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν η δυνατότητά του να συζητά για μεταγραφές σαν του Ρομπίνιο, του Βίντιτς, του Μεξές ή άλλων μεγάλων ονομάτων της διεθνούς σκηνής.
Η ελληνική ομάδα έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με μεθοδικότητα ένα πολύ δυνατό μεταγραφικό δίκτυο, με άκρες παντού.
Με την Μπαρτσελόνα είχε παραδοσιακά καλές επαφές, τώρα έχει και τον Αμπιντάλ να μιλάει απευθείας με τους Καταλανούς.
Ο Καρεμπέ και παλιότερα ο Μίτσελ να δίνουν τη δυνατότητα ανοιχτής γραμμής με την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Κριστιάν να έχει τη δυνατότητα απευθείας επαφών με όλες τις μεγάλες ομάδες του κόσμου λόγω της φήμης του.
Ο Περέιρα ελέγχει απολύτως την κατάσταση στην Πορτογαλία, ενώ έχει την ευχέρεια να πίνει καφέ και να ζητάει παίκτες από τον ίδιο τον Μουρίνιο.
Ο Ισά ξέρει απέξω κι ανακατωτά το γαλλικό πρωτάθλημα κι ο Λορένθο το ισπανικό.
Ο Γκαλέτι κάνει τη δουλειά στην Αργεντινή με απευθείας επαφές, όπως τώρα με τον Καρίγιο. Λαβράκια στη Βραζιλία ψάχνει και ο Ζιοβάνι.
Η καλή σχέση με τον Ραϊόλα αλλά και άλλους ατζέντηδες παγκόσμιας εμβέλειας είναι επίσης ένα εξαιρετικό ατού.
Όλα αυτά, όπως φυσικά – το κυριότερο – η οικονομική ευρωστία της διοίκησής του, δίνουν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να αισιοδοξεί ότι στην προσεχή μεταγραφική περίοδο θα γίνουν πράγματι οι κινήσεις που θα φέρουν την ομάδα ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.
Την ώρα που η Ντνίπρο συνεχίζει να κάνει βήματα προς την…κατάκτηση του Europa League καθώς κατάφερε να μη χάσει ούτε από τη Νάπολι στην Ιταλία. Οι Ουκρανοί που έβγαλαν χωρίς να είναι καλύτεροι τον Ολυμπιακό από τη διοργάνωση, απέκλεισαν Άγιαξ και Μπριζ και είναι έτοιμοι να πάνε στον τελικό της Πολωνίας καθώς τους αρκεί και ισοπαλία δίχως γκολ στο Κίεβο για να πετάξουν έξω τους Ιταλούς.
Με τύχη, με διαιτησία (οφσάιντ το γκολ της ισοφάρισης) αλλά και με ικανότητα, η ουκρανική ομάδα κάνει πορεία που εκτός από θαυμασμό εξακολουθεί να προκαλεί και θλίψη στον Ολυμπιακό, γιατί δεν θα ήταν καθόλου παράλογο και εξωπραγματικό να βρισκόταν τώρα αυτός στη δική της θέση.
Κι όπως σωστά είπε ο Μαρινάκης στους παίκτες, με την Γιουβέντους έτοιμη για τελικό Champions League και την Ντνίπρο για αυτόν του Europa, ο Ολυμπιακός δικαιούται να πιστεύει πως δεν είναι πια τόσο μακριά από το δικό του μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα…
Γιατί αντί να αγωνιά τώρα ο Ολυμπιακός για τις επιπτώσεις του «νόμου για τη βία», θα μπορούσε να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την… Βαρσοβία για να παίξει στον τελικό!

Σχετικά άρθρα