Σεξ: 14 πράγματα που ντρέπεσαι να ρωτήσεις το γιατρό  thumbnail
Καμία στάση δεν εγγυάται τον οργασμό, μπορεί όμως να τον διευκολύνει. Η ιδανική στάση είναι εκείνη που φέρνει σε επαφή την κλειτορίδα με το σώμα του άνδρα έτσι ώστε να τρίβεται η κλειτορίδα στο τριχωτό του άνδρα. Όλα αυτά συμβαίνουν στην πατροπαράδοτη θέση και στις παραλλαγές της. Άλλες στάσεις επίσης που επιτρέπουν τον ερεθισμό της κλειτορίδας με το

Σεξ: 14 πράγματα που ντρέπεσαι να ρωτήσεις το γιατρό

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


 


Ποια είναι η στάση που εγγυάται οργασμό στη γυναίκα;


Καμία στάση δεν εγγυάται τον οργασμό, μπορεί όμως να τον διευκολύνει. Η ιδανική στάση είναι εκείνη που φέρνει σε επαφή την κλειτορίδα με το σώμα του άνδρα έτσι ώστε να τρίβεται η κλειτορίδα στο τριχωτό του άνδρα. Όλα αυτά συμβαίνουν στην πατροπαράδοτη θέση και στις παραλλαγές της. Άλλες στάσεις επίσης που επιτρέπουν τον ερεθισμό της κλειτορίδας με το χέρι γεγονός που διευκολύνει τον οργασμό.


Πώς καταλαβαίνεις αν ένας άνδρας ή μια γυναίκα είχε οργασμό;


Δεν υπάρχει βέβαιος τρόπος. Μια έμπειρη γυναίκα μπορεί μάλιστα να προσποιηθεί οργασμό με μεγάλη επιτυχία. Γενικώς πάντως στη διάρκεια του οργασμού οι περισσότερες γυναίκες κοκκινίζουν λόγω υπεραιμίας στο λαιμό στο στήθος και το πρόσωπο. Επίσης οι θηλές των μαστών συνήθως γίνονται πιο σκληρές και εξέχουν περισσότερο. 


Οι ψηλοί έχουν μεγαλύτερο πέος; 


Οι μεγαλόσωμοι επίσης άντρες δεν έχουν κατ' ανάγκη μεγαλύτερο πέος, ούτε και οι μικρόσωμοι μικρότερο. Από μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι διαστάσεις του πέους δεν ακολουθούν τις αναλογίες του σώματος. Αλλά ούτε και το αντίθετο συμβαίνει. Δηλαδή, οι μικρόσωμοι άντρες δεν έχουν συνήθως μεγάλο πέος, ούτε οι μεγαλόσωμοι μικρό, αρα, δεν υπάρχει κανένας σταθερός κανόνας και σχέση ανάμεσα στη σωματική διάπλαση και το μέγεθος του πέους.


-Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα πέος σε στύση δείχνει μικρό ενώ δεν είναι;


Θα μπορούσε να δίδεται ψευδής εντύπωση μικορύ πέους όταν η στύση δεν είναι πλήρης. Επίσης σέ παχύσαρκους άνδρες, το τυχόν λίπος που υπάρχει στο εφήβαιο (τριχωτό μέρος των γεννητικών ργάνων), να καλύπτει οπτικά κάπως το πέος και να φαίνεται μικρότερο. Επιπλέον, φίμωση του πέουδ καθώς και έντονα βραχύς χαλινός μπορεί να δώσουν εντύπωση μικρού πέους σε στάση. 
Γιατί ο άνδρας έχει στον ύπνο του ονείρωξη; 


Ονείρωξη είναι η εκσπερμάτιση στη διάρκεια του ύπνου, Στην κοινή γλώσσα αυτό το φαινόμενο αποκαλείται συνήθως ρεύση. Συνήθως είναι το αποτέλεσμα ενός ονείρου με ερωτικό περιεχόμενο και πολλές Φορές προκαλεί την αφύπνιση του άντρα. Αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο που παρατηρείται συχνότερα στους εφήβους και τους νεαρούς ενηλίκους. Η πιθα­νότητα της ονείρωξης αυξάνει επίσης ον έχει μεσολα­βήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία εκσπερμάτιση, είτε με σεξουαλική επαφή είτε με αυνανισμό.


Μπορεί να μείνει μια γυναίκα έγκυος χωρίς να κάνει σεξ;


Όχι. Είναι όμως δυνατό η εκσπερμάτιση να γίνει πολύ κοντά στα γεννπτικά όργανα της γυναίκας και το σπέρ­μα να κατευθυνθεί προς τον κόλπο της να μεταφερθεί με τα χέρια ή τα χάδια. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης.


 Είναι δυνατό να συμβεί εγκυμοσύνη σε μια παρθένα γυναίκα;


Αν η εκσπερμάτιση γίνει κοντά στην είσοδο του κόλ­που, το σπέρμα μπορεί να περάσει τον παρθενικό υμέ­να. Έχουν αναφερθεί άλλωστε μερικές εγκυμοσύνες σε γυναίκες που είχαν ακέραιο τον παρθενικό υμένα και χωρίς να έχει προηγηθεί διείσδυση του πέους.


Μπορεί η γυναίκα να φτάσει σε οργασμό με πρωκτική επαφή;


Μερικές γυναίκες υποστηρίζουν ότι φτάνουν σε οργασμό με πρωκτική επαφή. Αυτό όμως προϋποθέτει μακροχρόνια εμπειρία τέτοιων επαφών και εν μέρει μεταφορά του αντανακλαστικού από τον κόλπο στον πρωκτικό δακτύλιο. Άλλες πάλι ολοκληρώνουν στη συνέχεια ή ταυτόχρονα με ερωτικά παιχνίδια, στα οποία συμμετέχει και η κλειτορίδα.


Το πρωκτικό σεξ δημιουργεί αιμορροίδες ;


Όχι. Μπορεί όμως να ενεργοποιήσει προυπάρχουσες αιμορροίδες. Συνήθως το πρωκτικόσ εξ δημιουργεί μικρές ρωγμές του βλενογγόνου του πρωκτού που οφείλονται στη δυσαναλογία μεγέθους μεταξύ πέους και πρωκτού. Τέτοιες κακώσεις προκαλούν πόνο και αιμορραγία και επιδεινώνονται κατά την αφόδευση, αργούν πολύ να επουλωθούν, μολύνονται εύκολα και πολλές φορές απαιτείται ειδική θεραπευτική αντιμετώπιση. 


Μπορεί να χαλαρώσει ο γυναικείος κόλπος από το πολύ σεξ;


Όχι. Το αντίθετο μάλιστα. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές τονώνουν τους μυς της περιοχής του γυναικείου γεννητικού συστήματος και ιδιαίτερο αυτούς που κλείνουν τον κόλπο την ώρα της επαφής.


Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα αν ο κόλπος της είναι πολύ μεγάλος;


Τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν συχνότερα οι γυναίκες πάνω από 40 ή 50 χρόνων και με τουλάχιστον δύο τοκετούς. Η πρώτη λύση είναι η επιλογή της κατάλληλης στάσης στη σεξουαλική επαφή. Φαίνεται πως η στάση στο πλάι επιτρέπει καλύτερη επαφή του πέους με τα τοιχώματα του κόλπου και συνεπώς ευκολότερη διέγερση της γυναίκας. Επίσης η ενεργητι­κή στάση της γυναίκας με το σύντροφο από κάτω εκ­τρέπει μεγαλύτερη διέγερση της κλειτορίδας και βαθύ­τερη είσοδο του πέους. Άλλη λύση είναι οι ασκήσεις ορισμένων μυών της πυέλου, οι οποίοι είναι απαραίτη­τοι για τη διατήρηση του τόνου του κόλπου. Τελευταία λύση είναι η χειρουργική διόρθωση, η οποία δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα, αν και πολλές φορές τα αποτελέσματα αυτά είναι προσωρινά.


Γίνεται μικρότερος ο κόλπος της γυναίκας μετά από μεγάλη αποχή;


Όχι. 0 κόλπος είναι ένα όργανο με μεγάλη ελαστικότη­τα και αντοχή. Η μακροχρόνια αποχή μπορεί να προκα­λεί σύσπαση του κόλπου με αποτέλεσμα να δίνεται η ψευδής εντύπωση ότι έχει μικρύνει. Ουσιαστικές αλλα­γές συμβαίνουν μόνο μετά την εμμηνόπαυση. Αυτές οι αλλαγές έχουν αργή εξέλιξη, προκαλούν προοδευτι­κή συρρίκνωση του κόλπου και είναι άσχετες με τη σεξουαλική αποχή.


Πώς μπορεί να καταλάβει ένας άνδρας αν η σύντροφός του είχε την ίδια μέρα άλλη σεξουαλική επαφή;


Πρακτικά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το καταλάβει όπως επίσης δεν μπορεί να το καταλάβει και ο γυναικολόγος στην ενδεχόμενη ιατρική γυναικολογική εξέταση αν η γυναίκα έχει φροντίσει να κάνει μετά τη σεξουαλική επαφή κολπική πλύση ή αν έχει χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.


Μπορεί μια γυναίκα να κρύψει από το σύντροφό της την επαφή με άλλον άνδρα;


Αν κάνει κολπική πλύση ή έχει χρησιμοποιηθεί προφυλακτικό όπως είπαμε και στην προηγούμενη ερώτηση μπορεί εύκολα να κρύψει μια γυναίκα το τι προηγήθηκε με άλλον άνδρα. Κινδυνεύει να προδοθεί μόνο από τις ατέλειες του μακιγιάζ της.


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X