Εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό…όλη η οικογένεια θα το λατρέψει!

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, χωρίς την πέτσα.<br />2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα<br />1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη<br />1/2 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί<br />1 κιλό ντομάτες, οι μισές πολτοποιημένες, οι άλλες μισές ψιλοκομμένες ή τριμμένες στον τρίφτη (αν το σερβίρετε με μακαρόνια βάλτε 1.5 κιλό για να έχετε αρκετή σάλτσα)<br />1 φύλλο δάφνης,<br />2-3 μπαλάκια μπαχάρι<br />2 μοσχοκάρφια<br />1/4 κ.γ. κανέλα<br />αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο</p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Πλύνετε το κοτόπουλο καλά και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.<br />Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 6-7 κ.σ ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, περίπου 15 λεπτά.<br />Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσετε με το ρασί.</p>
<p>Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέστε τις ντομάτες το σκόρδο και τα μυρωδικά.</p>
<p>Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μια περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα.</p>
<p>Αλατοπιπερώστε καλά. Μπορεί να χρειάζεται και λίγη ζαχαρίτσα, αν οι ντομάτες έχουν πολλή οξύτητα.</p>
<p>Σερβίρετε με μακαρόνια, πλιγούρι, ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα