Φτιάξτε σήμερα το πιο μεθυσμένο ζελέ με 115 ΜΟΝΟ θερμίδες! thumbnail

Φτιάξτε σήμερα το πιο μεθυσμένο ζελέ με 115 ΜΟΝΟ θερμίδες!

Συστατικά



  • 7 φύλλα ζελατίνης

  • 600 ml χυμός μανταρινιού (περίπου 14 μανταρίνια)

  • 300 ml κρασί Prosecco ή λευκό, αφρώδες ξηρό κρασί

  • 1 φύλλο βρώσιμου χρυσού


 


 


 


Τρόπος μαγειρέματος


1


Βάζεις τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για λίγα λεπτά.


2


Βάζεις 100 ml χυμό μανταρινιού σε ένα μικρό τηγάνι και τον ζεσταίνεις ελαφρώς για να βράσει σε σιγανή φωτιά.


3


Όταν η ζελατίνη μαλακώσει και ο χυμός έχει βράσει, απομακρύνεις από τη φωτιά και σουρώνεις τα φύλλα εάν έχουν κρατήσει νερό.


4


Ρίχνεις τα φύλλα μέσα στον καυτό χυμό και τα ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν κομμάτια ζελατίνης και ότι όλα έχουν λιώσει.


5


Ανακατεύεις το ζεστό χυμό στο υπόλοιπο του χυμού με το κρασί και μετά το μεταφέρεις σε μια κανάτα.


6


Περιχύνεις τον χυμό σε 6 μικρά ποτήρια.


7


Τοποθετείς τα ζελέ σε ένα μικρό δίσκο ή πιάτο και τα καλύπτεις με διαφανή μεμβράνη. Τα αφήνεις να κρυώσουν στο ψυγείο  για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξουν.


8


Για να τα σερβίρεις, χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι για να τοποθετήσεις προσεκτικά σε κάθε επιφάνεια του ζελέ ένα κομμάτι από φύλλο χρυσού.


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X