Η L'oreal για την γιορτή της Μητέρας #mouaksizei από την Άννα Δρούζα thumbnail

Η L'oreal για την γιορτή της Μητέρας #mouaksizei από την Άννα Δρούζα

Μάνα για μένα δεν είναι μια λέξη.


Είναι αέρας που αναστατώνει τις αναμνήσεις μου και από τότε που έγινα κι εγω μητέρα τα όνειρα μου για το μέλλον του παιδιού μου, τη ζωή του. 


Στα παιδικά μου χρόνια αυτός ο αέρας φυσούσε δυνατά και με έκανε να νοιώθω απροστάτευτη, να θέλω και να μην έχω σαν παιδί, το χάδι την ενθάρρυνση… Πάντα βέβαια υπήρχε η ανάγκη της μάνας, δεν σβηνόταν η μάνα μέσα μου κι ας κατάφερνα σιγά σιγά να πατάω στα πόδια μου μόνη και να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις… Πέρασα περίεργα παιδικά χρόνια με την μητέρα μου αλλά λίγο πριν φύγει συμφιλιωμένες ζούσαμε τα τελευταία χρόνια_ μου άφησε διαθήκη μια φράση που αξίζει και μου άλλαξε τη μετέπειτα στάση μου για τη ζωή.


Στο νοσοκομείο, είμασταν οι δυο μας, με κοίταξε τόσο τρυφερά στα μάτια και μου είπε: «Πόσο λυπάμαι που δε θα ξαναδώ το πρόσωπό σου! Θέλω να ξέρεις ότι ήσουν το πολυτιμότερο της ζωής μου! Θέλω να είσαι ευτυχισμένη… Παιδί μου, κάνε ό,τι θες στη ζωή σου, μόνο μη ξεχάσεις να ζήσεις».


Ο αέρας με βρήκε στο πρόσωπο. Τώρα συνέχιζω το ταξίδι σαν μάνα! Και είναι συναρπαστικό να γεννάς και να αγαπάς χωρίς να περιμένεις τίποτα. Χρεώνεσαι μια ζωή άλλη και τρέχεις και το εγώ σου πάει περίπατο. Είσαι υποχρεωμένη να καταλάβεις οτι το μόνος είναι μια αναπηρία, το μαζί είναι υγεία! Αν ο αμαρτωλός άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που χάνει το στόχο της ζωής του, ο άνθρωπος που ζει μιά α-στοχη ζωή, η μάνα δεν αμαρτάνει ποτέ γιατί μέχρι να πεθάνει έχει ένα στόχο: Το παιδι της, τα παιδιά της!


Η μάνα είναι δημιουργός. Μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γιατί γεννάει ζωή! 


Άννα Δρούζα #mouaksizei

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X