Ο Πανιώνιος με τα… μάτια του ΠΑΟΚ

Η ανάλυση του Πανιωνίου από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ και το ρεπορτάζ από το “στρατόπεδο” του αποψινού αντιπάλου του “Δικέφαλου του Βορρά”.

Αναλυτικά:

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του

Στα τελευταία 10 παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα έχει πετύχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. συλλέγοντας 18 βαθμούς συνολικά. Αυτή η μεταμόρφωση στα τελευταία παιχνίδια είναι και η μοναδική αιτία, του ότι ο Πανιώνιος διεκδικεί μέχρι την ύστατη στιγμή την σωτηρία και την παραμονή στην κατηγορία. Μία παραμονή που μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από την συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα καθώς τα σενάρια για υποβιβασμό της ομάδα ακόμη πιο κάτω στην Γ’ Εθνική έχουν αρχίσει να φουντώνουν. Στην σκιά του εκκαθαριστικού υποβιβασμού και της διοικητικής αβεβαιότητας οι διοικούντες τον Δεκέμβριο αποφάσισαν να δώσουν τα ηνία της ομάδας στον Μαρίνο Ουζουνίδη για να σώσει την φετινή παρτίδα και να αξιοποιήσει το υπάρχον ρόστερ. Ένα ρόστερ το οποίο σφύζει από νιάτα και ταλέντο. Μόνο οι Οικονόμου και Ιμπαγάσα έχουν γεννηθεί πριν το 1990, και αποτελούν την πινελιά εμπειρίας και έξτρα ποιότητας στο σύνολο της ομάδας της «Πλατείας».

Η επιθετική λειτουργία του Πανιώνιου βασίζεται σε δύο νεαρούς επιθετικούς που έχουν πετύχει τα 21 από τα 43 τέρματα της ομάδας. Ο λόγος για τους Γιάννου και Κολοβό, με τον πρώτο να εξαργυρώνει την εξαιρετική σεζόν με κλήση στην εθνική και τον δεύτερο να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 τέρματα. Οι διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου έδωσαν στην ομάδα αυτό που τις έλειπε για να κάνει το comeback της με τις προσθήκες των Ρισβάνη και Κόρμπου να ξεχωρίζουν. Όλα όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο παιχνίδι κόντρα στον Δικέφαλο στην Νέα Σμύρνη, το οποίο κρίνει όχι μόνο την χρονιά αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε δηλώσεις πριν την αναμέτρηση αναφέρθηκε αναλυτικά στα εξής: «Δεν περιμένω να μας χαριστεί ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θα έρθει στην Νέα Σμύρνη να παίξει ως μεγάλη ομάδα. Από την στιγμή που άλλαξε προπονητή μπορώ να πω ότι παρουσιάζεται πιο «σφικτός» στην άμυνα. Με τον προηγούμενο προπονητή του έπαιζε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Τώρα έχει μεγαλύτερη ισορροπία σε αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Τα σενάρια είναι πολλά για αυτή την τελευταία αγωνιστική αλλά για εμάς είναι μόνο ένα: η νίκη η δική μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους παίκτες και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το θέμα είναι πώς θα παρουσιαστούμε εμείς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Το θέμα είναι να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Είναι σίγουρο ότι σε αυτό το κομμάτι μας λείπει η εμπειρία αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι πιστεύω ότι θα σκοράρουμε».

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να παραταχθούν οι Νεοσμυρνιώτες στην αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα μας, καθώς ο Ιμπαγάσα επέστρεψε από τραυματισμό, με την αποστολή του Πανιωνίου να αποτελείται από τους: Παπαδόπουλο, Γιαννακόπουλο, Αργυρόπουλο, Τασουλή, Βλάχο, Οικονόμου, Χατζηισαΐα, Ρισβάνη, Μητρόπουλο, Σιώπη, Κόρμπο, Καθάριο, Γκέζο, Μπούζας, Κολοβό, Φούντα, Γιάννου, Μπουμάλ, Μπακασέτα, Ιμπαγάσα.

Σχετικά άρθρα