Επίμονος πόνος ισχιαλγίας - Ποιες αναγκαίες εξετάσεις να κάνω; thumbnail

Νίκη, 52 ετών

Καλησπέρα μετα απο τα συνέδρια φυσικοθεραπείας που εχω πρόβλημα στη μεση απο ισχιαλγία, με χτυπάει αριστερά στο πόδι.

Επίμονος πόνος ισχιαλγίας – Ποιες αναγκαίες εξετάσεις να κάνω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα μετα απο τα συνέδρια φυσικοθεραπείας που εχω πρόβλημα στη μεση απο ισχιαλγία, με χτυπάει αριστερά στο πόδι. Ο φυσικοθεραπευτής μου λέει οτι ήδη η μέση μου θα στενέψει γρήγορα λόγω δίσκου και πάλι θα με ξαναπιάσει από τα 30 μου. Μου είπε να κάνω και 23 βελονισμούς συνεδρίασαν για 2 γνώμη. Τι πιστεύετε ότι είναι; Κάτι που θα με απαλλάξει προσωρινα;


Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, ΟρθοπεδικόςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πριν αποφασιστεί κάποιου είδους θεραπεία θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κλινικός και απεικονιστικός έλεγχος.


Οι απεικονίσεις που είναι απαραίτητες είναι απλή ακτινογραφία και ενδεχομένως μαγνητική τομογαφία.


Στην κλινική εκτίμηση εκτός από την επέκταση του πόνου σημασία έχει η εκτίμηση της αισθητικότητας και της μυικής ισχύος. Ολα αυτά καλό θα ήταν να γίνουν από κάποιον ιατρό και με όλα τα στοιχεία να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία.


 


 


Σύντομο βιογραφικό


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορίνο και απέκτησε την ειδικότητας Ορθοπαιδικής και στη συνέχεια έκανε το  μεταπτυχιακό του στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, μεε κατεύθυνση πρόληψη – παρέμβαση – αποκατάσταση τραυματισμών

Επιμελητής Ιατρικού κέντρου Αθηνών Κλινική Π. Φαλήρου. Έχει πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε πληθώρα επιστημονικών περιοδικών και συμμετοχές σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα, είναι Επιμελητής του Ιατρικού κέντρου Αθηνώνστην  Κλινική Π. Φαλήρο, καθώς επίσης και γιατρός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ παίδων, της ΚΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας (Α1 μπάσκετ ανδρών)και της ΑΕΟ Πρωτέα Βούλας (Α2 μπάσκετ γυναικών. Είναι μέλος της  Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς επίσης και των AO Alumni member και AO Trauma member.


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X