Σήμερα στο Μέγαρο - Εμφάνιση του Δημήτρη Πλατανιά thumbnail

Σήμερα στο Μέγαρο – Εμφάνιση του Δημήτρη Πλατανιά

Ρεσιτάλ λίντερ από τον βαρύτονο που σταδιοδρομεί στις μεγάλες σκηνές της όπερας.


Μια βραδιά γεμάτη εκλεκτή μουσική. Το πρώτο μέρος του ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαίους εκπροσώπους της αμερικανικής και αγγλικής μουσικής, τον Σάμιουελ Μπάρμπερ και τον Ραλφ Βων Ουίλλιαμς. Με τα «Τρία τραγούδια, έργο 2» του πρώτου, (είναι ένα από τα πρώιμα έργα του) και με τα γραμμένα από το 1901 έως το 1904 «Τραγούδια του ταξιδιού αρ. 7 [“Songs of Travel”]» του δεύτερου, πάνω στον ομώνυμο κύκλο ποιημάτων του διάσημου σκοτσέζου μυθιστοριογράφου, ποιητή και ταξιδιωτικού συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον (1850-1894). Λονδίνο, καθώς ανακαλύφθηκε πολύ αργότερα από τη σύζυγο του συνθέτη στο αρχείο του. Το δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ περιλαμβάνει τρία τραγούδια του Ραχμάνινοφ, καθώς και τέσσερα μικρά αριστουργήματα του Μούσοργκσκι. Μια καλή ευκαιρία για τον διάσημο Έλληνα βαρύτονο -που σταδιοδρομεί στις διεθνείς αίθουσες- να μας δείξει την επιδεξιότητά του και στο απαιτητικό είδος των λίντερ. Στο πιάνο ο επίσης διάσημος σολίστ Γιάννης Βακαρέλης.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


11 Μαΐου 2015
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Τιμές εισιτηρίων: 12 € (Ζώνη Β΄) και 20 € (Ζώνη Α΄). Ειδικές τιμές: 5 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 8 € (Πολύτεκνοι, 65+). Ώρα: 20.30

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X