«Γαλανόλευκη» αισιοδοξία για την πρόκριση

Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει του αγώνα με τη Γαλλία για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, ενώ με νίκη θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της.
Στην ομάδα δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών λόγω καρτών, ενώ οι νεαροί διεθνείς δηλώνουν αισιόδοξοι για την κρίσιμη αναμέτρηση της Τετάρτης 13 Μαΐου.
«Πήραμε τη νίκη, όπως ακριβώς είχαμε σχεδιάσει κόντρα στη Σκωτία και τώρα προετοιμαζόμαστε αγωνιστικά και ψυχολογικά για ένα σπουδαίο ματς με αντίπαλο μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχουμε τα δυνατά μας σημεία και θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευθούμε τις αδυναμίες των Γάλλων. Δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία, αλλά για τη νίκη, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε πολύ την πρόκριση και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε στο epo.gr ο Στάθης Λάμπρου.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραμήτος δήλωσε: «Όλα θα κριθούν στον αγώνα της Τετάρτης. Είμαστε κοντά στο στόχο της πρόκρισης, όμως για να τα καταφέρουμε οφείλουμε να πιάσουμε εξαιρετική απόδοση. Η Γαλλία είναι μια σπουδαία ομάδα, γεμάτη ταλέντο. Πιστεύω ότι το πάθος και το καθαρό μυαλό θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του ματς».
Τα κριτήρια ισοβαθμίας μεταξύ Ελλάδας (4 β., 3-2 τέρμ.) και Ρωσίας (1β., 2-3 τέρμ.). Με δεδομένο ότι η μόνη περίπτωση ισοβαθμίας είναι η ήττα της ελληνικής ομάδας από τη Γαλλία και η νίκη της Ρωσίας επί της Σκωτίας, καθώς επίσης ότι το ματς Ελλάδα-Ρωσία έληξε ισόπαλο 2-2, τα κριτήρια που ισχύουν για να καθορίσουν την τελική κατάταξη είναι τα εξής:
1.Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου2.Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου3.Χαμηλότερη βαθμολογία από κίτρινες ή κόκκινες κάρτες σε όλα τα ματς του ομίλου. Κόκκινη κάρτα ή αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα= 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα=1 βαθμός (αυτή τη στιγμή οι Έλληνες διεθνείς έχουν παρατηρηθεί με πέντε κίτρινες και οι Ρώσοι με τέσσερις).4.Κλήρωση
*Ο πρώτος του ομίλου της Εθνικής θα παίξει για τους «8» με τον δεύτερο στη βαθμολογία του 4ου ομίλου (Αγγλία 4 β., Ιταλία 3β., Ολλανδία 2 β., Ιρλανδία 1β.) και ο δεύτερος με τον πρώτο του 4ου ομίλου.

Σχετικά άρθρα