Το Μουσείο Μπενάκη γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015 thumbnail

Το Μουσείο Μπενάκη γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που φέτος έχει θέμα: «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για το τριήμερο 17 – 19 Μαΐου 2015.

Οι εκδηλώσεις:

Κυριακή 17 Μαΐου 2015, 10:00 – 18:00
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138
ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ…

…μια ολοήμερη γιορτή για όλους με ξεναγήσεις στις εκθέσεις, προγράμματα για παιδιά και 240 τίτλους βιβλίων με έκπτωση 50% και 70% στο 3o BAZAAR που πραγματοποιείται για μία ακόμα χρονιά.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper 96,6 θα εκπέμπει ζωντανά από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 από τους χώρους του Μουσείου, συμβάλλοντας στη γιορτινή ατμόσφαιρα με τις μουσικές του επιλογές.

Ειδικά για τη μέρα αυτή, η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ του κτηρίου θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ στην έκθεση «Soloúp Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο»
ΩΡΑ: 11:30, 13:30 & 16:30

Η έκθεση «Soloúp Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» έγινε με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel «Αϊβαλί» του Soloúp από τις εκδόσεις Κέδρος. Σε αυτήν ξεδιπλώνεται η αναζήτηση του δημιουργού της ιστορίας Αντώνη Νικολόπουλου (Soloúp) μέσα από εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια από το βιβλίο καθώς και μέσα από σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα.

Οι ξεναγήσεις στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν  από τον ίδιο τον δημιουργό του graphic novel «Αϊβαλί», Αντώνη Νικολόπουλο (Soloúp).

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ στην έκθεση «Κοσμάς Ξενάκης 1925-1984»
ΩΡΑ: 13:00 & 16:00

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια να εκτεθεί συγκροτημένα το έργο του Κοσμά Ξενάκη, ενός από τους σπουδαιότερους πρωτοπόρους της μεταπολεμικής τέχνης, αναδεικνύοντας την πολυσχιδή προσωπικότητά του και την πρωταγωνιστική συμβολή του στην ανανέωση του εικαστικού έργου στην Ελλάδα.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον ζωγράφο Γιώργο Χατζημιχάλη, επιμελητή της έκθεσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

• Στην έκθεση «Soloúp Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» – Για παιδιά από 8 έως 12 ετών
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 11:00, 12:00 & 13:00

Δημιουργική δράση για παιδιά στην έκθεση «Soloúp. Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel "Αϊβαλί" του Soloúp από τις εκδόσεις Κέδρος. 

Μία διαδρομή στον περιπετειώδη κόσμο του σκίτσου, η απόδοση ενός γεγονότος με μαρκαδόρο, η υποταγή του θέματος στον περιορισμένο χώρο του καρέ κι από εκεί στη σελίδα του βιβλίου.

• Στην εγκατάσταση «Λοξή Τάξη» του Ζάφου Ξαγοράρη – Για παιδιά από 5 έως 8 ετών
ΩΡΑ: Μεταξύ 11:00 με 13:00

Μια ανατρεπτική εκπαιδευτική εμπειρία αυτοσχεδιασμού και ρυθμικής αγωγής, στο αίθριο του Μουσείου.

18 θρανία, 36 καρέκλες και 1 έδρα, μια τάξη αλλιώτικη από τις συνηθισμένες. Είναι αλήθεια ή μήπως μας γελούν τα μάτια μας; Πώς θα καθίσουμε; Πώς θα ακουμπήσουμε στα θρανία; Και το κυριότερο τι μάθημα θα κάνουμε;

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην έκθεση «Soloúp Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο»
ΩΡΑ: 17:30 – 18:00

Η έκθεση «Soloúp Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» μετά από ένα ταξίδι τρεισήμισι μηνών στο Μουσείο Μπενάκη, ευχαριστεί το κοινό για την συγκινητική του προσέλευση αποχαιρετώντας το με μια σύντομη νοσταλγική μουσική συνεύρεση στους ήχους των H.Villa-Lobos, J.Morel, L.Brouwer αλλά και της Ελληνικής παράδοσης με το μουσικό σύνολο Musica Raeda (Μουσική Άμαξα).

Το μουσικό σύνολο Musica Raeda αποτελούν οι:
Μαριμέλ Χρύση (σοπράνο)
Δημήτρης Δημητριάδης (κλασική κιθάρα)
Αλέξανδρος Σοφιανός (κοντραμπάσο)
Σοφοκλής Καλαφάτης (καχόν)

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Στο πλαίσιο του 3ου Bazaar βιβλίων το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς θα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με έκπτωση από 40% μέχρι 70%, ενώ την Κυριακή 17 Μαΐου, που συμπίπτει με την τελευταία μέρα του Bazaar, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, όλα τα αντικείμενά του θα πωλούνται με έκπτωση 10%. Για τα Μέλη του Μουσείου Μπενάκη η έκπτωση θα είναι 20%.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, 09:00 – 17:00
Μουσείο Μπενάκη – Κουμπάρη 1
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

Το Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ανοίγει τις πόρτες του με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ την Δευτέρα 18 Μαΐου, προσκαλώντας τους φίλους του να ανακαλύψουν μέσα από τις συλλογές του τον ελληνικό πολιτισμό στη γεωγραφική και χρονική του ευρύτητα.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ


Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τo Πωλητήριο του Κεντρικού κτηρίου θα διαθέτει όλα τα αντικείμενα με έκπτωση 10%. Τα Μέλη του Μουσείου Μπενάκη θα έχουν έκπτωση 20%.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ οι παραπάνω εκπτώσεις θα ισχύουν και για το Πωλητήριο Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα (Κριεζώτου 3).

Τρίτη 19 Μαΐου 2015, ώρα 19:30
Μουσείο Μπενάκη – Κουμπάρη 1
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΤΙΜΑ ΤΟ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

Το Μουσείο Μπενάκη, με μια σειρά από τιμητικές εκδηλώσεις στοχεύει να αναδείξει το έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί οργανισμοί της ελληνικής περιφέρειας για τη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οργανώνει φέτος, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, εκδήλωση αφιερωμένη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ιδρύθηκε για να διατηρήσει την ιστορική μνήμη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης. Στεγάζεται σε ένα πέτρινο νεοκλασικό κτήριο του 1899, στην Αλεξανδρούπολη και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2002.  Είναι ένας ζωντανός τόπος γνωριμίας με το λαϊκό πολιτισμό της Θράκης, που συνδέει την παράδοση και τη γνώση που εμπεριέχεται σε αυτήν, με τον προβληματισμό της σύγχρονης κοινωνίας.

Σκοπός του είναι η μελέτη, η προβολή και η προώθηση του πολιτισμού της Θράκης και στόχος, ο χώρος του να γίνει ένα ορμητήριο για την επανεκτίμηση της παράδοσης.

Το εκθεσιακό του υλικό οργανώθηκε δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να αποκομίσει την εικόνα της παραδοσιακής ζωής της Θράκης και ειδικότερα του Ν. Έβρου από το τέλος του 17ου αι. ως τις αρχές του 20ου αιώνα.Για την προσφορά και τις δράσεις του Εθνογραφικού Μουσείου Θράκης θα μιλήσουν:Όλγα Κατσιαρδή – Hering, Καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κατερίνα Κορρέ- Ζωγράφου, Καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος
Αγγελική Γιαννακίδου, Ιδρύτρια – Πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X