Εξαλλος κόουτς μετέτρεψε σε ρινγκ την πισίνα

«Τρικυμία» ξέσπασε στην πισίνα του κολυμβητηρίου Ιωαννίνων προχθές το βράδυ, όταν ένας προπονητής του πόλο φέρεται ότι επιτέθηκε σε δύο αδέλφια, αθλητές της ομάδας του, ηλικίας 21 και 17 ετών. Μάλιστα ο ανήλικος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας, αφού είχε υποστεί θλαστικό τραύμα στο χέρι!
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κλειστό κολυμβητήριο «Λιμνοπούλα», όταν, σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν το ίδιο βράδυ στην Αστυνομία οι δύο νεαροί, δεν υπάκουσαν σε μια εντολή που τους έδωσε ο προπονητής τους. Αυτό είχε αποτέλεσμα ο 35χρονος να εξοργιστεί και να τους επιτεθεί. Μάλιστα άρχισε να χειροδικεί εναντίον τους τραυματίζοντάς τους.
Το περιστατικό καταγράφηκε από την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έφτασαν αμέσως στο κολυμβητήριο, ωστόσο μηνύσεις δεν υποβλήθηκαν, τουλάχιστον έως χθες. Πάντως ο πατέρας των αγοριών καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος προπονητής είχε επιτεθεί στους γιους του και κατά το παρελθόν και πρόσθεσε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Αρνείται το επεισόδιο
Ο προπονητής, από τη δική του πλευρά, αρνείται ότι έχει σχέση με τον τραυματισμό του 17χρονου και αποδίδει την αιτία του επεισοδίου στα δύο αδέλφια και μόνο. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν που επενέβη για να σταματήσει έναν άγριο καβγά που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους! Οπως είπε, ξαφνικά άρχισαν να τσακώνονται και φοβούμενος για τη σωματική τους ακεραιότητα επενέβη. Ομως η παρέμβασή του εξόργισε τον μεγαλύτερο αδελφό, ο οποίος άρχισε να τον βρίζει και μάλιστα δεν δίστασε να τον σπρώξει. Οπως ήταν αναμενόμενο, σύμφωνα πάντα με τον προπονητή, αντέδρασε στην απρόκλητη επίθεση του 21χρονου, ενώ ο μικρότερος αδελφός τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μπει ανάμεσά τους για να τους χωρίσει, όταν γλίστρησε και έπεσε.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) Γιώργος Σουκουβέλος καταδίκασε το συμβάν και ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία αναμένεται να εξετάσει την υπόθεση και να λάβει μέτρα για τον συγκεκριμένο προπονητή. Ενημερώθηκαν επίσης η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Αιμιλία Σχίζα και η Κολυμβητική Ομοσπονδία.
Το συμβάν έχει προκαλέσει σάλο στα Ιωάννινα και κυρίως στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο αλλά και στους αθλητές, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις των υπευθύνων. Για το θέμα γίνεται έρευνα σε βάθος και, αν στο μεταξύ προκύψουν νέες καταγγελίες από άλλα παιδιά και κριθεί ότι όλα όσα έχουν καταγγελθεί από τα δύο αδέλφια είναι αλήθεια, τότε ο νεαρός προπονητής θα παυθεί από τα καθήκοντά του.
Πηγή: dete.gr

Σχετικά άρθρα