Τέλειος λεμονάτος αρακάς!

<p><strong>Υλικά</strong><br /><span>1 κιλό αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)</span><br /><span>2 πατάτες, χοντροκομμένες</span><br /><span>2 καρότα, κομμένα σε κύβους</span><br /><span>1 κρεμμύδι</span><br /><span>1σκελίδα σκόρδο</span><br /><span>1/2 κούπα λάδι</span><br /><span>2 λεμόνια</span><br /><span>2 κούπες νερό περίπου</span><br /><span>Άνηθος</span><br /><span>Αλάτι πιπέρι</span><br /><br /><br /><strong>Εκτέλεση<br /></strong><span>1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, και μόλις κάψει, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθούν λίγο, ρίχνετε το καρότο και τις πατάτες και τα αφήνετε λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ενίοτε.</span><br /><span>2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον αρακά και ανακατεύετε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το νερό και αφήνετε το φαγητό βράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις κάθε τόσο. Παράλληλα να προσέχετε μην μείνει το φαγητό χωρίς νερό – γενικώς είναι προτιμότερο να προσθέτετε κάθε τόσο από λίγο παρά να έχετε ρίξει εκ των προτέρων πολύ. </span><br /><span>3. Λίγο πριν σβήσετε το φαγητό στύβετε και τον χυμό των λεμονιών. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><br /><span>Αν θέλετε ντε και καλά την μοντερνιά σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τηγανιτό μπέικον ή κάποιο άλλο αλλαντικό. </span><span><br /><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα