ΧΑΜΟΣ έξω από τη Βουλή,ποιοι πολιτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την Παιδεία; thumbnail

ΧΑΜΟΣ έξω από τη Βουλή,ποιοι πολιτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την Παιδεία;

«Oχι Μπαλτά στην Παιδεία» φώναξαν πανεπιστημιακοί και πολιτικοί έξω από τη Βουλή – Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και οι Κυρ. Μητσοτάκης, Άδ. Γεωργιάδης, Θ. Φορτσάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γρ. Ψαριανός, Άννα Διαμαντοπούλου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μέλη της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015». Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με κεντρικό τους σύνθημα: «Όχι στον Μπαλτά, όχι στην ισοπέδωση της Παιδείας» συγκεντρώθηκαν έξω απο τη Βουλή, την ίδια ώρα που η Ολομέλεια συζητούσε το νομοσχέδιο.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου έδωσαν ραντεβού στο Σύνταγμα, ζητώντας καταψήφιση των νομοσχεδίων Μπαλτά, «που γυρίζουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια 40 χρόνια πίσω». Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν το σύνθημα: «Μπαλτά στον Μπαλτά, όχι στην Παιδεία και στα παιδιά».

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σε πολλά σημεία του νομοσχεδίου. Η Πρωτοβουλία εκφράζει την αντίθεσή της στις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της εκπαίδευσης και οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που τέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και Άννα Διαμαντοπούλου.Τα μέλη της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» ανέφεραν σχετικά με την εκδήλωση: «Οι έντονες αντιδράσεις στη Βουλή, ανάγκασαν την κυβέρνηση σε μια στοιχειώδη συζήτηση.
Η επιτυχημένη εκδήλωση, χθες στο Μαρούσι, έδειξε ότι η Κοινωνία των Πολιτών ενδιαφέρεται και οργανώνεται. Κορυφώνουμε την προσπάθειά μας μπροστά στη Βουλή, για να μην ψηφιστεί το καταστροφικό νοσμοσχέδιο. Για να προτείνουμε την Παιδεία του μέλλοντός μας!».


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X