Για να γλυκαθούν ΟΛΟΙ: Μπισκότα με φράουλα και καρύδα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>400 γρ. καρύδα τριμμένη</li>
<li>130 γρ. ζάχαρη</li>
<li>3 ασπράδια</li>
<li>1-2 πρέζες αλάτι</li>
<li>1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου</li>
<li>200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.</li>
<li>Ετοιμάζουμε δύο ρηχά ταψάκια με λαδόκολλα.</li>
<li>Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα την καρύδα με τη ζάχαρη.</li>
<li>Προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλάτι και το εκχύλισμα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα.</li>
<li>Προσθέτουμε τις φράουλες και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. Αυτό το κάνουμε χτυπώντας και σταματώντας και επαναλαμβάνουμε μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα αλλά να μην γίνει όλο το μείγμα ροζ. Θέλουμε να υπάρχουν λευκά κομμάτια ζύμης μέσα στο πολυμηχάνημα.</li>
<li>Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός κουταλιού για παγωτό παίρνουμε κουταλιές ζύμης και τις αφήνουμε πάνω στο ταψάκι.</li>
<li>Δεν φουσκώνουν παρά ελάχιστα στο ψήσιμο οπότε μπορούμε να τα βάζουμε κοντά κοντά στο ψήσιμο.</li>
<li>Καλό είναι σε κάθε μπισκότο να παίρνουμε ζύμη και λευκή και ροζ ώστε να κάνει ωραία διχρωμία στο τέλος.</li>
<li>Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν λίγο και που και που να πάρουν ελαφρύ χρώμα.</li>
<li>Προσέχουμε να μην τα ψήσουμε παραπάνω. Είναι πολύ μαλακά όταν βγαίνουν από το φούρνο αλλά σκληραίνουν καθώς κρυώνουν.</li>
<li>Αφαιρούμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα. Αν θέλουμε τα αφήνουμε και μέσα στο ταψί να κρυώσουν για κανένα δεκάλεπτο.</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<div>http://akispetretzikis.com/</div>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα