Η πιο νόστιμη συνταγή για σολωμό: Ψητός σολομός σε φύλλα συκιάς

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>12 μεγάλα φύλλα συκιάς</li>
<li>1 κιλό φιλέτο σολομού</li>
<li>1 λεμόνι</li>
<li>χοντρό αλάτι</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί που να χωράει ίσα ίσα το σολωμό μας.</li>
<li>Πλένουμε καλά τα φύλλα και τοποθετούμε αρκετά φύλλα με τη γυαλιστερή-«καλή» πλευρά προς τα πάνω, για να καλύψουν το κάτω μέρος του ταψιού.</li>
<li>Τοποθετούμε το φιλέτο σολωμού από πάνω.</li>
<li>Ξύνουμε λίγο από το ξύσμα λεμονιού απευθείας πάνω στο σολωμό, κόβουμε ένα λεμόνι στη μέση και στύβουμε το μισό πάνω από το φιλέτο.</li>
<li>Πασπαλίζουμε με αλάτι. Διπλώνουμε τα φύλλα γύρω από το φιλέτο σολομού, και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα από πάνω για να κρατηθούν τα φύλλα στη θέση τους.</li>
<li>Αν τα φύλλα δεν στέκονται μπορούμε να τα δέσουμε με λίγο σπάγκο κουζίνας.</li>
<li>Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω από την εξωτερική πλευρά των φύλλων της συκιάς.</li>
<li>Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.</li>
<li>Για ένα πιο όμορφο σερβίρισμα: Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα φύλλο συκιάς και δένουμε με σπάγγο για να μη ξεφύγει κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. </li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα