Πώς βάζει ο πατέρας όρια στο γιο thumbnail

Aλέξης, 45 ετών

Καλημέρα Ο γιος μου είναι 15 χρονών πηγαίνει στην Γ Γυμνασίου και είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιδί Έχει αρχίσει η εφηβεία του και στο σπίτι έχουμε αποδιοργανωθεί πλήρως Δεν θέλει όρια θέλει να έρχεται στο σπίτι όποτε θέλει αυτός Έχει παρατήσει το διάβασμα στο σχολείο ενώ σχεδόν όλοι οι καθηγητές του έχουν πρόβλημα μαζί του Δεν προσέχει στην τάξη κρύβει εργασίες και δεν διαβάζει εάν δεν καθίσω δίπλα του ώστε να τον πιέσω Του βάζουμε όρια το

Πώς βάζει ο πατέρας όρια στο γιο

Aναγνώστης μας ρωτά: 


Καλημέρα Ο γιος μου είναι 15 χρονών πηγαίνει στην Γ Γυμνασίου και είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιδί Έχει αρχίσει η εφηβεία του και στο σπίτι έχουμε αποδιοργανωθεί πλήρως Δεν θέλει όρια θέλει να έρχεται στο σπίτι όποτε θέλει αυτός Έχει παρατήσει το διάβασμα στο σχολείο ενώ σχεδόν όλοι οι καθηγητές του έχουν πρόβλημα μαζί του Δεν προσέχει στην τάξη κρύβει εργασίες και δεν διαβάζει εάν δεν καθίσω δίπλα του ώστε να τον πιέσω Του βάζουμε όρια το πότε θα έρχεται στο σπίτι και πάντα είναι εκτός ορίων Μας ζητάει να του επιτρέπουμε να είναι κάθε μέρα στο Internet χωρίς όρια και υπάρχει συνεχής καυγάς Με τη συζήτηση και τις συμβουλές δεν γίνεται τίποτα Αναγκάζομαι να του βάζω τιμωρίες πχ όχι Internet για λίγες μέρες όχι έξοδο το απόγευμα κλπ Είμαι ενάντια στις τιμωρίες αλλά με ανάγκασε να φτάσω εκεί Ιδιαίτερα με τη μητέρα του έχει σοβαρό θέμα γιατί δεν θέλει κανόνες στο σπίτι Εχθές έκανε κοπάνα από το σχολείο τις 3 τελευταίες ώρες και πήγε στο σπίτι φίλου του για να παίξουν Computer Games Είναι περίοδος εξετάσεων δίνουν την ύλη στο σχολείο κι αυτός στον κόσμο του Δεν τον νοιάζει τίποτα Ξέρω ότι κάνουμε λάθη σαν γονείς παρόλα αυτά είμαστε πάνω από τα παιδιά μας Χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας Ευχαριστώ. 


Στο ερώτημά σας απαντά  η  Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος απαντά


Φαίνεται ότι θέλετε να έχετε μια καλή σχέση με το παιδί σας και αυτό είναι σημαντικό. Τι μπορείτε να κάνετε: Καλό είναι να βγείτε για έναν καφέ με το παιδί σας, οι δυο σας και να κουβεντιάσετε. Προσπαθήστε να μάθετε τι είναι αυτό που το απασχολεί. τι θέλει για το μέλλον του αλλά και τι θέλει από εσάς. Είναι σημαντικό να ρωτήσετε τη γνώμη του και να ακούσετε προσεκτικά τι θέλει αυτό το παιδί. Καλό είναι να ξεκινήσετε από ένα θέμα για παράδειγμα το ίντερνετ και να συζητήσετε πότε θα πρέπει να μπαίνει και να ασχολείται με αυτό. Εξηγήστε του γιατί θα πρέπει να μπαίνει αφού έχει τελειώσει τα μαθήματά του και μπορεί να το κάνει συχνά αν έχει εκπληρώσει αυτή την υποχρέωσή του. Προσπαθήστε να μην το θέσετε ως τιμωρία αλλά να είναι στο τέλος μια απόφαση που θα πάρει το παιδί σας μαζί με εσάς μια λύση που θα έχετε βρει μαζί. Ξεκινήστε από ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, και δουλέψτε πάνω σε αυτό. Δε γίνεται μεμιάς να λυθούν όλα τα προβλήματα που έχετε με το γιο σας.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X