ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ: Κοτόπουλο Satay με "μυστική" σάλτσα!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>70 γρ. ψητά αλατισμένα φυστίκια</li>
<li>½ κούπα σάλτσα φυστικοβούτυρου</li>
<li>125 ml γάλα καρύδας</li>
<li>8 Χ 100 γρ. φιλέτο από μπούτια κοτόπουλο, κομμένα στη μέση</li>
<li>2 κ.σ. σπορέλαιο</li>
<li>ξύσμα από 2 λάιμ</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>φέτες λάιμ για σερβίρισμα</li>
<li>ψιλοκομμένο δυόσμο για σερβίρισμα</li>
<li>έξτρα φυστίκια για σερβίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p>Μία Ταϋλανδέζικη συνταγή που πραγματικά θα σας ταξιδέψει! Σουβλάκια κοτόπουλου με σως φυστικοβούτυρου! Είναι μία πολύ ωραία ιδέα για ένα bbq στο σπίτι σας με φίλους! Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση τους…!</p>
<ul>
<li>Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου.</li>
<li>Τοποθετούμε τα φυστίκια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή στο μούλτι και χτυπάμε να ψιλοκοπούν. Προσοχή! Δεν τα θέλουμε σκόνη όμως.</li>
<li>Μεταφέρουμε τα φυστίκια σε ένα μπολ μαζί με το φυστικοβούτυρο και το γάλα καρύδας, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν και να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.</li>
<li>Χωρίζουμε το μείγμα αυτό σε 2 μέρη.</li>
<li>Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια και τα βουτάμε στο μισό μείγμα φυστικιού.</li>
<li>Πασπαλίζουμε τα καλαμάκια με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.</li>
<li>Προθερμαίνουμε τη γκριλιέρα ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.</li>
<li>Ψήνουμε τα καλαμάκια για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτούν.</li>
<li>Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σως, ψιλοκομμένο δυόσμο, έξτρα φυστίκια και τις φέτες λάιμ.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα