Στουρνάρας: "Δεν παραιτούμαι" thumbnail

Στουρνάρας: "Δεν παραιτούμαι"

«Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω», ήταν η απάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται από στελέχη της κυβέρνησης και από την εφημερίδα «Αυγή» που ζητούν την αποπομπή του.


Με δήλωσή του στα Νέα και στον Γιώργο Παπαχρήστο, ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι συνεργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις, ότι με τον πρωθυπουργό έχει καιρό να μιλήσει, αλλά συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με τον Γ. Δραγασάκη και τον Ευκ. Τσακαλώτο και αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι «εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ».


Ωστόσο ο διοικητής της ΤτΕ παραδέχεται ότι «δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους», αλλά όπως λέει τα υπόλοιπα 500 εκατ. που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος του μήνα «θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Στήριξη σε Στουρνάρα από ΕΚΤ


Χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έστειλε μήνυμα στήριξης προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις πιέσεις και την κριτική που του ασκείται.


Επισήμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο για το θέμα, πέραν του ότι για την ίδια προέχει η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Ωστόσο, πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της ΕΚΤ, ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν τοποθετήσεις που επί της ουσίας παρεμβαίνουν στην ανεξαρτησία της ΤτΕ και εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις, παρέχοντας επί της ουσίας στήριξη στο πρόσωπο του διοικητή της ΤτΕ.


 


 


http://www.thetoc.gr/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X