Το γλυκό της Άνοιξης: Τούρτα φράουλα!

<div class="body">
<div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>Μια συνταγή για τούρτα με φράουλες που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε ανοιξιάτικο σας τραπέζι. </p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="make-recipe">
<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>1 1/4 φλ. φράουλες πολτοποιημένες στο μπλέντερ <br />2 1/4  φλ. αλεύρι μπλε διπλοκοσκινισμένο<br />2 1/4 κ.κ μπέκιν <br />1/8  κ.κ αλάτι<br />1 1/2  φλ. ζάχαρη <br />1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου <br />2 αυγά  <br />2 ασπράδια  χτυπημένα μαρέγκα<br />1 γιαούρτι με ανθόγαλα  <br />1/4  κ.κ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής <br /><br /><br /><strong>Γλάσο:</strong><br />1/3 φλ. τυρί κρέμα <br />1/3 φλ. βούτυρο πολύ μαλακό<br />2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή όποιο άλλο θέλουμε <br />3 φλ. ζάχαρη άχνη <br /><br /><br />12 φράουλες για το γαρνίρισμα </p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.<br />2. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.   <br />3. Στο μίξερ με το εργαλείο-φτερό χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με 1/2 φλ. βούτυρο μέχρι το μείγμα ασπρίσει πολύ. Ενσωματώνουμε και τα αυγά ρίχνοντας τα ένα, ένα.<br />4. Προσθέτουμε απαλά και το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με το γιαούρτι. Τέλος βάζουμε μέσα την μαρέγκα,  το χρώμα και τον πουρέ από φράουλες.  Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι το μείγμα γίνει ένα.<br />5.Χωρίζουμε σε δυο βουτυρωμένα ταψάκια ( ή ακόμα καλύτερα φόρμες σιλικόνης) και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.<br />6. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά και μετά τα βγάζουμε από τις φόρμες. <br /><br />7. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε στο μιξερ το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο και το λικέρ, και μόλις ενωθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά και την ζάχαρη. <br />8. Ακουμπάμε το ένα κέικ σε πιατέλα και αλοίφουμε με σπάτουλα το μισό γλάσο. Ακουμπάμε από πάνω και το δεύτερο κέικ (με την κάτω του μεριά να κοιτάει προς τα πάνω) και απλώνουμε το υπόλοιπο γλάσο να καλύψουμε όλη την τούρτα. <br />9. Γαρνίρουμε γύρω γύρω με φράουλες κομμένες στην μέση. </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα