ΜΥΡΩΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Σπαγγέτι αλά μαρινάρα

<div class="body">
<div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><span>Μια σάλτσα που ανήκει στη βασιλική αυλή των σαλτσών!</span>Η μαρινάρα είναι από τις πιο αγαπημένες συνοδείες ζυμαρικών. Η συγκεκριμένη συνταγή σας εξασφαλίζει ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.Δοκιμάστε να τη φτιάξετε μόνοι σας και οι απαιτήσεις για τις αντίστοιχες των εστιατορίων θα αυξηθούν κατακόρυφα!</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="make-recipe">
<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><span>300 γρ. γαρίδες<br />300 γρ. αχιβάδες, (</span>vongole)  μύδια και στρείδια με το κέλυφος</p>
<p><span>300 γρ. καλαμαράκια<br />1/2 φλ. ελαιόλαδο<br />2 σκελίδες σκόρδο<br />3 κ.σ. μαϊντανό<br />1 κ.γλ. τριμμένη καυτερή πιπεριά<br />300 γρ. σουπιές<br />αλάτι, μαύρο πιπέρι<br />1/2 φλ. λευκό κρασί<br />500 γρ. σπαγγέτι</span></p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<ul>
<li><span>Καθαρίζουμε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα.</span></li>
<li><span>Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα.</span></li>
<li><span><strong>Δεν </strong>αποφλοιώνουμε τις γαρίδες.</span></li>
</ul>
<p> </p>
<p><span>1. Ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. <strong>Πετάμε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει.</strong><br /><br />2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά.</span></p>
<p> </p>
<p><span>3. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σοταριστούν λίγο, σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<p><span>4. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα στρείδια και τα μύδια. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.</span></p>
<p> </p>
<p><span>5. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.</span></p>
<p> </p>
<p><span>6. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.</span></p>
<p> </p>
<p><span>7. Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.</span></p>
<p> </p>
<p><span>8. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://www.gourmed.gr/</span></p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα