Τα προσόντα και οι αδυναμίες των ζωδίων όταν δίνουν εξετάσεις thumbnail

Τα προσόντα και οι αδυναμίες των ζωδίων όταν δίνουν εξετάσεις

Τα ζώδια στις εξετάσεις


Καλή επιτυχία σε όσους δίνουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2015! Η υπέροχη μαθητική και φοιτητική ζωή έχει κάποιες φάσεις που όλοι θα ήταν ευτυχείς αν έλειπαν: τις εξετάσεις. Ας δούμε πώς τις αντιμετωπίζουν τα νεαρά ζώδια, και ποια είναι τα προσόντα και οι αδυναμίες τους. 


ΚΡΙΟΣ

 

Από μικροί οι Κριοί δείχνουν τη φιλοδοξία τους και την επιθυμία τους για πρωτιά. Ακόμα κι αν έχουν δυσκολίες με τα μαθήματα, τις ξεπερνούν με το πείσμα που είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου τους. Αλλά και με τη χαρισματική προσωπικότητά τους, που δεν περνά απαρατήρητη από καθηγητές. Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι έχουν απαιτήσεις από έναν νεαρό Κριό, σίγουροι ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Και θα τα καταφέρει, αν έχει περισσότερη υπομονή, ώστε να εμβαθύνει στη μελέτη του. Κάτι που επίσης τον βοηθά είναι να μελετά ομαδικά, ιδίως με καλούς μαθητές ή σπουδαστές. Η σύγκριση με τους άλλους και ο ανταγωνισμός είναι για εκείνον ισχυρά κίνητρα.

Τα προσόντα του: χαρισματική προσωπικότητα, ενθουσιασμός, επιμονή.

Τα αδύνατα σημεία του: έλλειψη υπομονής και σταθερότητας, τάση για «πασάλειμμα» στη μελέτη.

 

ΤΑΥΡΟΣ

 

Στη μελέτη του ο Ταύρος είναι μεθοδικός και τελειομανής, αλλά τείνει να χάνει πολύ χρόνο, ίσως επειδή δεν έχει βρει ακόμα μια αποτελεσματική μέθοδο να τη διεκπεραιώνει. Η σταθερότητα και η υπομονή του ξεπερνούν τον μέσο όρο, και αυτό τον βοηθά στους στόχους του. Έχει ανάγκη να προσαρμόζει τη μάθησή του στους δικούς του ρυθμούς, ώστε να προλαβαίνει να αφομοιώσει το υλικό του. Γι’ αυτό και δεν του ταιριάζει, ούτε είναι αποδοτικό για εκείνον το διάβασμα-πασάλειμμα της τελευταίας στιγμής. Όπως και αποσυντονίζεται με τις απρόβλεπτες αλλαγές στην εξεταστέα ύλη του, ή στις συνθήκες της μελέτης του. Εκείνο που του χρειάζεται λοιπόν, είναι μια ήρεμη ατμόσφαιρα και μια καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου του.

Τα προσόντα του: προσήλωση στους στόχους του, υπομονή, σταθερότητα.

Τα αδύνατα σημεία του: αργός στη μελέτη του, δύσκολος στις αλλαγές.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

 

Η υψηλή νοημοσύνη του Δίδυμου είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, φτάνει να καταφέρει να κρατήσει το μυαλό του προσηλωμένο για αρκετό χρόνο σε κάποιο αντικείμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη μελέτη του. Ευτυχώς αφοιμοιώνει εύκολα, έχει γρήγορη αντίληψη και δίνει την εντύπωση ότι ξέρει περισσότερα απ’ όσα μπορεί πραγματικά να κατέχει. Καταλαβαίνει αμέσως την ουσία ενός προβλήματος, αλλά και το «κλίμα» σε όποιο περιβάλλον βρίσκεται. Κερδίζει εύκολα τη συμπάθεια καθηγητών και συμμαθητών. Είναι ευπροσάρμοστος και δεν αποσυντονίζεται από το απρόοπτο, πράγμα που του δίνει ένα πλεονέκτημα στις εξετάσεις του. Δεν θα τα χάσει, αν δεν ξέρει κάποιο θέμα. Και η ευχέρειά του στον γραπτό και προφορικό λόγο θα τον βοηθήσει.

Τα προσόντα του: κριτικός νους, ικανότητα να ξεχωρίζει το ουσιώδες, προσαρμοστικότητα.

Τα αδύνατα σημεία του: αμέλεια, απουσία συγκέντρωσης.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

Για ένα τόσο ευαίσθητο πλάσμα όπως ο Καρκίνος, οι εξετάσεις δεν είναι και πολύ εύκολη φάση. Ήδη, στη διάρκεια της χρονιάς, έχει περάσει πολύ χρόνο χαμένος στους δικούς του κόσμους. Περισσότερο ονειρεύεται, παρά πραγματοποιεί. Και αν γινόταν με κάποιο μαγικό τρόπο να έμπαιναν στο μυαλό του όσα χρειάζεται να μάθει, χωρίς να χρειαστεί να μελετήσει, τι ωραία που θα ήταν! Ταυτόχρονα θέλει και να περιβάλλεται από το ενδιαφέρον και την αποδοχή των άλλων, κι αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, εύκολα απομονώνεται και παραιτείται από κάθε διεκδίκηση. Ακόμα και …βαθμολογική. Το θέμα του λοιπόν είναι να καταφέρει να βρει μέσα του την επιβεβαίωση και τη σιγουριά. Γιατί το μυαλό σίγουρα δεν του λείπει!

Τα προσόντα του: διαίσθηση, ικανότητα να σκέφτεται σε βάθος.

Τα αδύνατα σημεία του: υπερβολική ευαισθησία, διαρκής ανάγκη για επιβεβαίωση.


ΛΕΩΝ

 

Η εξυπνάδα, η φιλοδοξία και η επιθυμία για πρωτιά του Λέοντα είναι ολοφάνερες ήδη από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Και έχει πλήρη επίγνωση της αξίας του! Σε βαθμό υπερβολικό πολλές φορές, και ενδεχομένως επιζήμιο, καθώς κινδυνεύει να προκαλέσει αντιπάθειες εκεί ακριβώς που δεν θα έπρεπε: στους καθηγητές του. Η εξεταστική περίοδος είναι για έναν Λέοντα μια πρόκληση, που θα αντιμετωπίσει όπως συνηθίζει, με δύναμη, αποφασιστικότητα και θάρρος. Δεν είναι ότι κι εκείνος δεν αγχώνεται, όπως και οποιοσδήποτε συνηθισμένος μαθητής. Αλλά δεν θα το αφήσει ούτε να φανεί, ούτε να τον καταβάλλει. Δεν πρόκειται να προδώσει τις αδυναμίες του. Άλλωστε, στην τελική, εδώ θα δείξει πόσο αξίζει. Και δεν δέχεται για τον εαυτό του τίποτα λιγότερο από έναν θρίαμβο.

Τα προσόντα του: θάρρος, αποφασιστικότητα, αντοχή.

Τα αδύνατα σημεία του: εγωκεντρισμός, έπαρση.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 

Το δυνατό σημείο του Παρθένου στις σπουδές είναι η αναλυτική του ικανότητα και η ακρίβεια στη σκέψη. Από την άλλη, το ζώδιο αυτό διακατέχεται από μια απίστευτη τελειομανία, που συχνά αποδεικνύει έμπρακτα το γνωμικό που λέει ότι «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Κολλάει στην απομνημόνευση της κάθε λεπτομέρειας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Μια άλλη τάση του που πρέπει να ελέγξει, είναι η επιθυμία του να βοηθά τους άλλους, που μπορεί να αποβεί εις βάρος του, είτε στην προετοιμασία των εξετάσεων είτε στη διάρκειά τους. Θα πρέπει να επιστρατεύσει την αυτοπειθαρχία του, ώστε να διαχειριστεί σωστά τον χρόνο του, και επιπλέον να ξεπεράσει την ιδέα ότι πρέπει να τα γράψει όλα τέλεια, λέξη προς λέξη.

Τα προσόντα του: αυτοσυγκέντρωση, σιγουριά, μεθοδικότητα.

Τα αδύνατα σημεία του: δυσκολία με τις προφορικές εξετάσεις, υπερβολική σχολαστικότητα.

 


 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X