N.Καραμανλή: Η ζωή πριν τον Κώστα,η γνωριμία τους και το σκάνδαλο με το πτυχίο! thumbnail

N.Καραμανλή: Η ζωή πριν τον Κώστα,η γνωριμία τους και το σκάνδαλο με το πτυχίο!

«Ποια είσαι εσύ; Πώς σε λένε;» Οταν ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε να μάθει το όνομα της γλυκιάς φοιτήτριας της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που βρέθηκε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο νέο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το 1988, δεν περνούσε καν από το μυαλό του πού θα οδηγούσε αυτή η γνωριμία… «Νατάσα» απάντησε δειλά η ψιλόλιγνη κοπέλα με τα ξανθά μαλλιά. «Νατάσα; Ρωσικό όνομα σε γραφείο Καραμανλή;» ήταν η πρώτη αντίδραση του νεαρού τότε πολιτικού. Δέκα χρόνια μετά, το απόγευμα της 19ης Ιουλίου του 1998, η Νατάσα Παζαΐτη και ο Κώστας Καραμανλής χόρευαν τον Ησαΐα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Πρώτη Σερρών. 
Στις αρχές του καλοκαιριού του 1988, ο Κώστας Καραμανλής ξεκινώντας την πολιτική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη πιάνει ένα καινούργιο γραφείο, στην Τσιμισκή, για να μπορεί να δέχεται κόσμο. Στη γραμματεία τον βοηθάει η σύζυγος του αδελφού του Γιώργου, Χριστίνα. Οταν εκείνη χρειάζεται να αποχωρήσει για την καλοκαιρινή σεζόν στη Μύκονο, οι επιτελείς του Καραμανλή ζητούν από τη δραστήρια νονά του Δανάη Μπρέντα να τους συστήσει κάποια κοπέλα να βοηθήσει.
Ενα Σάββατο βράδυ, η Νατάσα περνά την πόρτα του πολιτικού γραφείου του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για να αφήσει το βιογραφικό της. Εκεί πέφτει πάνω στον Κώστα Καραμανλή ο οποίος κοιτώντας την αυστηρά ρωτάει να μάθει πώς τη λένε. Και ήταν αυτό το πρώτο αμήχανο χαμόγελό της, καθώς πρόφερε το όνομά της που του έκλεψε την καρδιά. Ετσι μπήκε η Νατάσα Παζαΐτη στο γραφείο και τη ζωή του Κώστα. 


Οι συνεργάτες του νεαρού πολιτευτή μαθαίνουν ότι η κοπέλα κατάγεται από την Επανομή Θεσσαλονίκης και ότι η οικογένειά της ανήκει ιδεολογικά στην Αριστερά, αλλά δίνουν τόπο στην οργή καθώς εκείνη δείχνει συνεσταλμένη και δεν δίνει αφορμές για σχόλια.
Η σχέση της με τον Κώστα Καραμανλή μέχρι τα μέσα του 1990 λέγεται ότι ήταν τυπική, ωστόσο η απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΔΑΠ έτρεφε κρυφό θαυμασμό για τον εργοδότη της. Τρυφερά αισθήματα έτρεφε και ο σημερινός πρωθυπουργός για τη νεαρή εθελόντρια στο γραφείο του. 


Ωστόσο, περιμένει μέχρι τον Απρίλιο του 1990, οπότε κι εκλέγεται βουλευτής με εντυπωσιακό αριθμό ψήφων, για να φανερώσει στην εκλεκτή της καρδιάς του τον έρωτά του. Το ερωτευμένο ζευγάρι κάνει διακοπές το καλοκαίρι του 1990 στο Μαγγανάρι της Ιου (που έμελλε να γίνει και το μελλοντικό τους καταφύγιο) απολαμβάνοντας βόλτες με το φουσκωτό, βουτιές στο απέραντο γαλάζιο και τρώγοντας φρέσκο ψάρι.
Είναι τότε που αρχίζουν οι πρώτες γκρίνιες από την οικογένεια Καραμανλή. Η πιο φανατική πολέμιος αυτής της σχέσης είναι η μαμά Αλίκη (που τελικά κατέληξε να γίνει η πιο γλυκιά πεθερά για τη Νατάσα) που προόριζε τον γιο της να πάρει νύφη από μεγάλο τζάκι. Κάποια φορά που ο Κώστας πήρε τη Νατάσα μαζί του στην Πρώτη Σερρών, η οικογένεια το θεώρησε… ιεροσυλία. Δεν έλειψαν και οι παραινέσεις από τους στενούς φίλους του νεοεκλεγέντα βουλευτή, που τον συμβούλευαν να απομακρυνθεί από κοντά της. Μάταια όμως… Το 1993, ο Κώστας Καραμανλής δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του όταν αποφασίζει να συγκατοικήσει με τη Νατάσα στο διαμέρισμα της οδού Μητούδη, στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, όπου έζησαν πέντε ευτυχισμένα χρόνια.


 
Στιγμή-ορόσημο για το ζευγάρι είναι το έτος 1997 όταν ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται ο νεότερος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η Νατάσα, όπως πάντα, κυκλοφορεί δίπλα στον σύντροφό της ακόμη και όταν τη σχέση τους πολιορκούν τα φλας της δημοσιότητας. 


Την άνοιξη του 1998, η Νατάσσα λέει το μεγάλο «ναι» στην πρόταση γάμου του αγαπημένου της. Το ευχάριστο νέο κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και στις 19 Ιουλίου του 1998, την πανέμορφη νύφη Νατάσα Παζαΐτη συνοδεύει πλήθος κόσμου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Πρώτη Σερρών. Εκεί περιμένουν με χαμόγελο χαράς ο γαμπρός και οι κουμπάροι του ζευγαριού, ο επιχειρηματίας Τέλης και η σύζυγός του Κλεοπάτρα Θωμοπούλου. Τα 10.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού για να παρακολουθήσουν το μυστήριο πλησίασαν το ζευγάρι, του ευχήθηκαν κι έκαναν λόγο για μια «προσιτή και γλυκιά» νύφη. Τα μπουκάλια τσίπουρο με τα αρχικά των νεόνυμφων έρεαν ασταμάτητα στα ποτήρια των καλεσμένων.Το αντρόγυνο εγκαθίσταται στο εξοχικό της οικογένειας, στη Ραφήνα, στο οποίο και γίνονται οι απαραίτητες τροποποιήσεις. Η ανήσυχη Νατάσα όμως δεν αρκείται στις κοσμικές εμφανίσεις και τις συναντήσεις με τις άλλες κυρίες των πολιτικών. Το πάθος της για την Ιατρική την «κατατρώει».
Η Νατάσα πήρε το πτυχίο της νηπιαγωγού. Αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει γιατρός. Δοκιμάζεται στις κατατακτήριες εξετάσεις και σημειώνει τεράστια επιτυχία. Περνάει Ιατρική και καταφέρνει να αποκτήσει διδακτορικό, πριν καν πάρει το πτυχίο της. Αυτό το κάνουν μόνο οι διάνοιες ή οι ευνοημένοι φοιτητές.


Το 2004 αποκτά το πτυχίο της και μπαίνει σε λίστα αναμονής για το αγροτικό της. Είχε όμως τύχη βουνό, καθώς αυτό ξεκίνησε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Νεμέας αλλά ως αποσπαθείσα γιατρός, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας υπαίθρου το πέρασε στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Περιφαρειακού Νοσοκομείου Κορίνθου. Τον Σεπτέμβριο του 2005 πιστοποιείται η έκτιση της αγροτικής της θητείας.
Δύο χρόνια μετά το αγροτικό της (αντί για 4 ή 8 όπως γίνεται συνήθως) ξεκινά η ειδίκευσή της στην Α' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου. Δύο χρόνια μετά προάγεται σε βοηθός Α'. Οι κακές γλώσσες μιλούν για ευνοϊκή μεταχείριση…

Συμμετέχει σε σεμινάρια κλινικών και πανεπιστημίων του εξωτερικού. Από τα φοιτητικά της ακόμη χρόνια συνυπόγραφε μελέτες με καταξιωμένους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής. Απίστευτο, κι όμως πραγματικότητα . Οκτώβριος του 2010 και βρίσκεται πλέον στο Λονδίνο προσπαθώντας να αποκτήσει τη γνώση και τη δεξιότητα ενός χειρουργού θώρακος!


Συνεχίζει με σθένος την πολύωρη μελέτη, με αποτέλεσμα το 2002 να γίνει διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ευτυχισμένη από την κατάκτηση του μεγαλύτερου στόχου της, είναι τώρα έτοιμη να ολοκληρώσει και τον «προορισμό» της ως γυναίκα.


Ενα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2003, γίνεται μανούλα και φέρνει στο κόσμο τα δίδυμα. Τον Αλέξανδρο και την Αλίκη. Η εικόνα της παραδοσιακής τετραμελούς οικογένειας και οι χαρούμενες πόζες του προέδρου της Ν.Δ. στο φωτογραφικό φακό γίνονται πρωτοσέλιδες, ανεβάζοντας σημαντικά τη δημοτικότητα του τότε υποψήφιου πρωθυπουργού.

Οπως αποδείχτηκε μάλιστα, η οικογενειακή ευτυχία του Κωνσταντίνου Καραμανλή βοήθησε και στο πολυπόθητο εισιτήριο για τη δημιουργία κυβέρνησης! Στις 7 Μαρτίου του 2004, ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται πρωθυπουργός της χώρας. Τρία χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2007, ο Καραμανλής κερδίζει και πάλι τις εκλογές. 


Ακόμη θυμούνται όλοι το χαιρετισμό του μαζί με τη Νατάσα από το μπαλκόνι του νεοκλασικού της Ρηγίλλης, στην πιο τρυφερή δημόσια εκδήλωση του πρωθυπουργού προς τη σύζυγό του: να μην την αποχωρίζεται από την αγκαλιά του και να της δίνει κλεφτά φιλιά στο μάγουλο κι εκείνη να… κοκκινίζει σαν μαθήτρια του γυμνασίου.
Η σεμνότητα και η διακριτικότητα της Νατάσας, όπως και η αποδοχή της από τον πολύ κόσμο, είναι μέχρι και σήμερα πολύ μεγάλες. Δεν αλλοίωσε την προσωπικότητά της, ούτε έδειξε δείγματα σνομπισμού. Αντιθέτως, προτίμησε το ρόλο της συζύγου και μητέρας χωρίς να εγκαταλείπει ωστόσο τα ενδιαφέροντά της. Στον ελεύθερο χρόνο της πηγαίνει βόλτα με τα χαριτωμένα δίδυμα και ασχολείται μαζί τους όσο περισσότερο μπορεί αφού, ως γνωστόν, εργάζεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο.Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ "ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑΣ" 


Η Νατάσα υπέστη ολική αλλαγή πετώντας από πάνω της το χαρακτηρισμό «η αδερφή της κομμώτριας» που τη συνόδευε σχεδόν από το πρώτο λεπτό που γνωστοποιήθηκε ο δεσμός της με τον Κώστα Καραμανλή, από εκείνους που έκριναν πως «δεν ήταν της σειράς του». Εκανε στιλιστική στροφή 180 μοιρών: από αδιάφορα φορέματα και στιλιζαρισμένα κοστούμια με βαρετές βάτες που θύμιζαν μικροαστή κοπελίτσα των 90s, πέρασε θεαματικά στα κομψά ταγέρ (τολμώντας ακόμη και το… ριψοκίνδυνο σατέν) και αεράτα φορέματα. Η εντυπωσιακή μετάλλαξή της μάλιστα στάθηκε αρκετές φορές αφορμή η κυρία Παζαΐτη να βάζει (με πλάνα και φωτογραφίες της) τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό σε… δεύτερη μοίρα αφού η ίδια τραβούσε τα φλας σαν μαγνήτης, αφήνοντάς τον στη… σκιά της.
Η πρώτη εντύπωση που προκαλούσε η Νατάσα σε εκείνους που τη συναντούσαν ήταν του κοριτσιού της επαρχίας, που έκανε τις κλασικές «μαμαδίστικες» επιλογές στο ντύσιμό της.


«Σφιγμένα», «σοβαροφανή» ταγέρ που σε καμία περίπτωση δεν κολάκευαν ούτε αναδείκνυαν τη λεπτή κορμοστασιά της και μαλλί-κοκοράκι, με άφθονη λακ, βγαλμένο από ελληνική βιντεοταινία του ’80. Στη γλώσσα των μετρ της μόδας: «Τα ρούχα της τη φόραγαν, δεν τα φόραγε».
Κάθε εμφάνισή της στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή άρχισε να γίνεται η χαρά των φωτορεπόρτερ. Οχι όμως και της… αστυνομίας της μόδας που καραδοκούσε… 


Και αυτό γιατί στα 90s η Νατάσα χρειαζόταν επειγόντως χείρα βοηθείας. Γιατί μπορεί να τη συνέκριναν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όμως όλοι οι γνώστες του στιλ τόνιζαν πως το ντύσιμό της υστερούσε.
Πάντως, σε κάποιους Ελληνες έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη, ακόμη και για την πιο σημαντική μέρα της ζωής της. Οπως στον Κώστα Φαλιάκο που είχε σχεδιάσει το λιτής γραμμής νυφικό που φορούσε περνώντας το κατώφλι της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, στην Πρώτη Σερρών, στο πλάι του σημερινού πρωθυπουργού. Εχοντας τότε αρκετά κοντό καρέ -αλλά πάντα ξανθό- το μαλλάκι της, χαρακτηρίστηκε -κατά κοινή ομολογία- ένα απλώς συμπαθητικό κορίτσι.


Η κουπ, ακόμη και τα κραγιόν που επέλεγε από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα για οποιαδήποτε επίσημη ή κοσμική της έξοδο, έμπαιναν στο μικροσκόπιο των fashionistas και αναλύονταν ένα προς ένα. Η στιλιστική της μετάλλαξη, ομοίως. Ομως, κάθε χρόνο, η Νατάσα βελτιωνόταν. Σιγά-σιγά εγκατέλειπε τα ασφαλή λευκά φορεματάκια -δεν τα πέταξε πάντως στο χρονοντούλαπο της ιστορίας- και τα αδιάφορα παντελόνια. Κάποιοι την επέκριναν. Μέχρι και «emotional beauty» (καθώς είχε αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της τρεις φορές σε λιγότερο από ένα μήνα, προσθέτοντας σκούρες τούφες) την είχε χαρακτηρίσει ο φυσιογνωμιστής Γιώργος Κοτσαμπάσης μιλώντας προ καιρού στην «Espresso». Πλέον, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια μόδας Ελενα Δραγώνα που πέρσι το καλοκαίρι είχε αναλύσει εξονυχιστικά το στιλ της, ό,τι και αν φορά, το επιλέγει προσεκτικά. Από ένα μαύρο φόρεμα με «V», μέχρι ένα λαδί κοστούμι που είχε επιλέξει να φορέσει στην Αυστραλία και μια ροζ καμπαρντίνα που διάλεξε για να γευματίσει με τη σύζυγο του πρωθυπουργού της Σλοβενίας, η χειρουργός του Λαϊκού άλλαξε πολύ. 


Ακόμη και με τον κλασικό χειρουργικό σκούφο και τη μάσκα δίπλα στον ασθενή της, όταν ήταν στο Λαϊκό, έκανε περήφανους τους… εστέτ. Κι εκείνοι την ευχαριστούν, ειδικά μια και πλέον επιλέγει σικάτα μίνι που τονίζουν τα γυμνασμένα πόδια της.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X