«Το ίδιο DNA με την Πόλη και το Λονδίνο»

Ο Κάιλ Χάινς τονίζει στο pamesports.gr ότι ο φετινός Ολυμπιακός διαθέτει το ίδιο DNA με τις ομάδες της Πόλης το 2012 και του Λονδίνου το 2013, σεζόν που κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας.
 
Ο 29χρόνος Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ, ο οποίος ήταν βασικό στέλεχος των ομάδων των «ερυθρόλευκων», που έκαναν το «back to back» στην Ευρωλίγκα επισημαίνει ότι στον Ολυμπιακό η νοοτροπία έχει παραμείνει η ίδια: «Η ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ». Ο Χάινς δηλώνει, επίσης, ότι θα υποστηρίξει την παλιά ομάδα του στον αποψινό (17/5, 22:00) τελικό του Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης κόντρα στην Ρεάλ, για τους πρώην συμπαίκτες του και για όσα πρόσφερε ο Ολυμπιακός στην καριέρα του.
 
– Ποια είναι η πρόβλεψη σου για τον τελικό του Φάιναλ Φορ;
 
«Νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, έχουν παίξει αρκετές φορές στο παρελθόν και ήταν αντιμέτωπες στον τελικό στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι μια έμπειρη ομάδα, που παίζει φίσικαλ άμυνα και γνωρίζει να μάχεται, να παλεύει τα παιχνίδια και να κερδίζει τους αγώνες. Η Ρεάλ έχει πολλά να αποδείξει προερχόμενη από ήττες στους δύο τελευταίους τελικούς».
 
         Είναι δύο αντίπαλοι με διαφορετικές φιλοσοφίες;
 
«Πράγματι οι φιλοσοφίες τους είναι διαφορετικές. Η Ρεάλ είναι επιθετικογενής ομάδα. Ο Ολυμπιακός βασίζεται στην άμυνα του και το «φίσικαλ γκέιμ». Είναι δύο διαφορετικοί τρόποι παιχνιδιού».
 
         Ποια είναι η διαφορά του Ολυμπιακού, στον οποίο αγωνιζόσουν το 2012 και το 2013 που κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, με τον σημερινό;
 
«Ο Ολυμπιακός και ο τότε και ο τώρα έχει την ίδια γενετική σύσταση. Έχει τους ίδιους βασικούς παίκτες, δηλαδή τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη. Από εκεί και πέρα ο Πέτγουεϊ είναι σουτέρ όπως ο Πέρο Άντιτς. Στους ψηλούς έχει τους Οθέλο Χάντερ, Μπράιαντ Ντάνστον και η φροντ λάιν η σημερινή είναι παρόμοια με εκείνη της δικής μου εποχής. Είναι ένα γκρουπ, που έχει επίσης την ίδια σκληρή νοοτροπία. Έχουν ισχυρή καθοδήγηση από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη και ανεξάρτητα ποιος είναι στην ομάδα, έχουν την ίδια ψυχοσύνθεση, την νοοτροπία ότι δεν τα παρατάνε ποτέ».
 
         Είναι ο Σπανούλης της φετινής σεζόν, ο καλύτερος Σπανούλης της καριέρας του;
 
«Ο Σπανούλης είναι Σπανούλης. Είναι από τους μεγαλύτερους σύγχρονους παίκτες στην Ευρώπη. Κοιτάξτε απλά τι έχει πετύχει. Του έχω μεγάλο σεβασμό από την συνεργασία μας και το γνωρίζει».
 
         Τι πήγε άσχημα για την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό;
 
«Δεν παίξαμε ένα πλήρες παιχνίδι. Είχαμε τις ευκαιρίες να ξεφύγουμε στο σκορ και να τελειώσουμε τον αγώνα, είχαμε προβάδισμα τέσσερα λεπτά πριν την λήξη και εκεί χαλαρώσαμε λίγο. Κάναμε κάποια κρίσιμα λάθη, εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός τα λάθη μας στο σημείο που είχαμε πάρει το μεγαλύτερο προβάδισμα μας στο παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τελικού είχαμε την πόρτα του τελικού ανοιχτή, αλλά δεν καταφέραμε να την περάσουμε».
 
         Θα υποστηρίζεις τον Ολυμπιακό στον τελικό;
 
 
«Θα παρακολουθήσω τον τελικό σαν φίλαθλος. Ασφαλώς έχω περισσότερους φίλους και τους πρώην συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό και θα τους υποστηρίξω. Εκτιμώ ότι έκανε ο Ολυμπιακός για μένα και θα εύχομαι να τα πάνε καλά».

Σχετικά άρθρα