Νεκρή βρέθηκε γνωστή σκηνοθέτης και συγγραφέας thumbnail

Νεκρή βρέθηκε γνωστή σκηνοθέτης και συγγραφέας

«Έφυγε με τον πόνο της απώλειας του γιου της, μόνη της και απομονωμένη τον τελευταίο καιρό στο σπίτι της», λέει άνθρωπος του περιβάλλοντός της


Σεμνή και διακριτική η παρουσία της στο καλλιτεχνικό χώρο όλα αυτά τα χρόνια η γνωστή σκηνοθέτης που ίδρυσε τη δραματική σχολή «Σπουδαστήριο Τέχνης» κέρδισε τη δική της ξεχωριστή θέση, χτίζοντας μία πορεία ιδιαιτέρως πετυχημένη με σημαντικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα τελευταία περίπου δύο χρόνια η ζωή της άλλαξε δραματικά μετά το χαμό του γιου της που της άφησε μία ανοιχτή πληγή μέχρι το τέλος. 

«Είχε σταματήσει να είναι ιδιαίτερα κοινωνική, έβγαινε πάντα συνοδευόμενη με παρέα -ποτέ μόνη της -φοβόταν να κυκλοφορήσει μόνη, αυτό που την είχε τσακίσει ήταν ο χαμός του γιου της, έφυγε με ανοιχτή αυτή την πληγή, μόνη της, απομονωμένη στο σπίτι της στην Καλλιθέα», θα πει άνθρωπος του περιβάλλοντός της στο protothema.gr. 

Η Ευγενία Χατζίκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία, υποκριτική, γαλλική φιλολογία και μουσική και ειδικεύθηκε στην τηλεόραση, υπότροφος στις Βρυξέλλες. 

Ίδρυσε τη Δραματική Σχολή "Σπουδαστήριο Τέχνης", που αργότερα χαρακτηρίστηκε Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης, εφόσον συμπεριλήφθηκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ίδρυσε επίσης τη Σχολή Κινηματογράφου και τηλεόρασης. 

Δημιούργησε δύο καλλιτεχνικές ομάδες: τον Ε.Λ.Ο.Σ.Ε.Χ., που απαρτιζόταν από σπουδαστές και έδωσε πενήντα παραστάσεις σε χώρους δουλειάς, άσυλα, ιδρύματα, σχολεία και αλλού, σε σκηνοθεσία δική της, και τον Α.Π.Ο., που είχε πιο επαγγελματικές προϋποθέσεις και συμμετείχε τρεις φορές στο θεατρικό Φεστιβάλ -Ιθάκης. 

Η Σχολή Κινηματογράφου έλαβε διεθνές βραβείο προόδου στο Μόναχο. 

Συμμετείχε επίσης στο συνέδρια της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σχολών, της οποίας ήταν τακτικό μέλος. 

Γύρισε την ταινία "Το αγγελούδι μας που' ν' το" με θέμα την έκτρωση, την ταινία "Γένους θηλυκού" με θέμα τη θέση της γυναίκας σήμερα και το ντοκιμαντέρ "Μίκ-Μηκ" με θέμα τις Ταινίες μικρού μήκους στην Ευρώπη. 

Και οι τρεις έχουν αγοραστεί από την Ε.Ρ.Τ. Έχει πάρει επίσης βραβείο σεναρίου. Έχει μεταφράσει δεκαπέντε βιβλία, από τα οποία τα εφτά αφορούν τις τέχνες των μέσων ενημέρωσης. Έχει γράψει επίσης το βιβλίο "Αυτοσχεδιάζοντας".


http://www.protothema.gr/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X