Άκης Ρόμας

Ο Άκης Ρόμας έχει γεννηθεί στα Χανιά και οι πρώτες του σπουδές ήταν στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας (1982 – 1984).

Από το τέλος της στρατιωτικής του θητείας τοποθετήθηκε χωρίς καθυστέρηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου και μέχρι σήμερα εργάζεται έχοντας διδάξει σε σχολεία των περιφερειών Αθηνών και Χανίων και έχει οριστεί για μια διετία ως διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας Αττικής (1984-86).

Από το Σχολικό έτος 2009 – 2010 εργάστηκε με απόσπαση στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τοποθέτηση στη Γενική Διεύθυνση Θρησκευμάτων. Ολοκλήρωσε τη θητεία του τον Ιούνη του 2015 από το 1ο Δημ. Σχολείο Νέας Ερυθραίας Αττικής.

Η εργασιακή του εμπειρία εμπλουτίστηκε μέσα από τριετή απόσπασή μου στο ΠΤΔΕ Κρήτης σε θέσεις βοηθού και μέντορα, για τις ανάγκες της Σχολικής Επαγγελματικής  Άσκησης των φοιτητών  (1990 – 1993). Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών εκπόνησε βασική έρευνα σε Λύκεια της Κύπρου με θέμα  «Αποτελεσματική μάθηση – η άποψη του μαθητή».

Πέρα από τις εργασίες στη διάρκεια των σπουδών του, κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει απόψεις σε άρθρα μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Ανοιχτό Σχολείο» και της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα νέα». Επίσης, έχει λάβει έπαινο στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας του έτους 1997 και είναι ο δημιουργός του ψηφιακού συμπληρωματικού σχολείου «Κυψέλη – Το  σχολείο της οικογένειας» με τη συνεργασία και τεχνική υποστήριξη της εταιρείας Sieben-In Edu.

Άκης Ρόμας
Σύμβουλος Ζωής
akisromas.gr

Σχετικά άρθρα