Η εξάρα στο δρόμο του νταμπλ (video)

Σαν σήμερα το 1978, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και τον διέσυρε με 6-1. Οι “ερυθρόλευκοι” τόλμησαν να προηγηθούν στο 13′ με τον Σπενς, κάτι το οποίο πλήρωσαν ακριβά.
Στο 15′ ο Μπάγεβιτς έφερε το ματς στα ίσα και στο 19′ ο Μαύρος έκανε το 2-1. Το ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΚ να προηγείται με 3-1 χάρη στο γκολ του Τάσου, ο οποίος πέρασε και τον Κελεσίδη.
Στο δεύτερο μέρος ο Νικολούδης ανέβασε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το δείκτη του σκορ στο 4-1 για να ακολουθήσουν άλλα δύο γκολ του Θ(ε)ωμά με τα οποία ολοκληρώθηκε ο θρίαμβος της ΑΕΚ.
Την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του Ολυμπιακού την πέτυχαν οι: Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Βιέρα, Τάσος (55′ Τσάμης), Νικολούδης, Μπάγιεβιτς, Παπαϊωάννου, και Μαύρος. Εκείνη τη σεζόν η ΑΕΚ των Φάντροκ και Τσαϊκόφσκι κατέκτησε το νταμπλ…
* Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι σαν σήμερα το 2009, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στον αγώνα των play off της σεζόν 2008-2009, ο τότε τεχνικός της ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Αντώνη Γεωργιάδη στους πάγκους των Ελληνικών ομάδων με 589 παρουσίες. Το… προπονητικό κοντέρ του “Ντούσκο” σταμάτησε στα 961 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 569 νίκες, 217 ισοπαλίες και 175 ήττες. 

Σχετικά άρθρα