Ποιες είναι οι ιδανικές τροφές για την αρθρίτιδα στους ηλικιωμένους; thumbnail

Βασίλης, 77 ετών

Ποιες τροφες είναι ιδανικές για την αρθρίτιδα; Τα γόνατα μου πρήζονται

Ποιες είναι οι ιδανικές τροφές για την αρθρίτιδα στους ηλικιωμένους;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Ποιες τροφες είναι ιδανικές για την αρθρίτιδα; Τα γόνατα μου πρήζονται. Είμαι ετων 77 και θε περιμένω την απάντηση σας. Σας ευχαριστώ


Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, ΟρθοπεδικόςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν υπαρχουν τροφές που να επηρέαζουν την πορεία της οστεοαρθρίτιδας γενικά και στα γόνατα ειδικά. 


Με την ευρύτερη εννοια οι τροφές και γενικά ο τρόπος διατροφής επηρεάζει την οστεοαρθριτιδα γιατι επηρεαζει το σωματικό βάρος. Είναι γνωστό οτι το σωματικό βάρος εχει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και επιδείνωση της οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα και τα ισχία.


 


Σύντομο Βιογραφικό


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορίνο και απέκτησε την ειδικότητας Ορθοπαιδικής και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, μεε κατεύθυνση πρόληψη – παρέμβαση – αποκατάσταση τραυματισμών

Επιμελητής Ιατρικού κέντρου Αθηνών Κλινική Π. Φαλήρου. Έχει πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε πληθώρα επιστημονικών περιοδικών και συμμετοχές σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα, είναι Επιμελητής του Ιατρικού κέντρου Αθηνώνστην  Κλινική Π. Φαλήρο, καθώς επίσης και γιατρός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ παίδων, της ΚΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας (Α1 μπάσκετ ανδρών)και της ΑΕΟ Πρωτέα Βούλας (Α2 μπάσκετ γυναικών. Είναι μέλος της  Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς επίσης και των AO Alumni member και AO Trauma member.


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X