Συστατικά
- 650 ml νερό
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα λουίζας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
- 60 γρ. χυμό λεμόνι
- raspberries ή φράουλες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε τα 600 ml νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα της λουίζας και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Στο υπόλοιπο νερό που το έχουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζελατίνα και την αφήνουμε να “φουσκώσει”.
- Αφαιρούμε τα φύλλα της λουίζας από το νερό.
- Ανακατεύουμε μέσα το νερό με τη ζελατίνα μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήνουμε να έρθει το υγρό σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε το το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα φρούτα σε όμορφα ποτήρια
- Γεμίζουμε με το ζελέ.
http://akispetretzikis.com/