Περίοδος και σεξ (Νο2) : Όσα πρέπει να ξέρεις  thumbnail
Η ερωτική επιθυμία μιας γυναίκας επηρεάζεται από τις ημέρες του κύκλου της; Πράγματι, μπορεί να αλλάζει η επιθυμία για έρωτα κατά τη διάρκεια του κύκλου, ο λόγος όμως δεν είναι οι ορμονικές αλλαγές που γίνονται κατά τη διάρκειά του. Ο κύριος λόγος είναι η επιθυμία ή όχι για εγκυμοσύνη.

Περίοδος και σεξ (Νο2) : Όσα πρέπει να ξέρεις

Η ερωτική επιθυμία μιας γυναίκας επηρεάζεται από τις ημέρες του κύκλου της; Πράγματι, μπορεί να αλλάζει η επιθυμία για έρωτα κατά τη διάρκεια του κύκλου, ο λόγος όμως δεν είναι οι ορμονικές αλλαγές που γίνονται κατά τη διάρκειά του. Ο  κύριος λόγος είναι η επιθυμία ή όχι για εγκυμοσύνη.


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Γυναίκες που επιθυμούν να συλλάβουν έχουν μεγαλύτερη επιθυμία στη διάρκεια των γόνιμων ημερών. Γυναίκες που αποφεύγουν να συλλάβουν έχουν μικρότερη επιθυμία τις ίδιες μέρες.  Επίσης η επιθυμία επηρεάζεται αρνητικά όταν δεν υπάρχει αοφολής αντισύλληψη όσο από την πλευρά του άνδρα όσο και απο την πλευρά της γυναίκας.Τότε αυξάνεται το άγχος που έχει αντικείμενο την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις συνέπειές της που μπορεί να δρα ανασταλτικά στην ερωτική επαφή.


Άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν την ερωτική επιθυμία στη γυναίκα 


Συμβαίνει συχνά να χάνει η γυναίκα την ερωτική της επιθυμία μετά από έκτρωση; Είναι πράγματι πολύ συχνό φαινόμενο, ευτυχώς όμως συνήθως αναστρέψιμο μετά από λίγο καιρό. Οι λόγοι είναι πολλοί, όπως ο φόβος για μια άγνωστη επέμβαση στα γεννητικά όργανα, η διαδικασία της ίδιας της επέμβασης και ο κίνδυνος για αρνητικές επιπτώσεις στη νσνιμότητά της. Επιπλέον, ισχυροί λόγοι είναι το πένθος για μια εγκυμοσύνη που χάθηκε και ο θυμός προς το σύντροφο, ο οποίος πολλές φορές θεωρείται υπεύθυνος ότι προκάλεσε την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ότι δεν συμπαραστάθηκε στο πρόβλημα όσο θα έπρεπε. 


Δικαιολογείται μια γυναίκα να μην έχει διάθεση για έρωτα μετά από τοκετό;


Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, που πολλές φορές δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό, για το λόγο όχι για 40 περίπου μέρες μετά τον τοκετό η γυναίκα οφείλει να αποφεύγει τις επαφές για λόγους υγιεινής. Βασικός  λόγος είναι ότι η μητρότητα αποτελεί σ' αυτή τη φόση πιο σημαντικό ενδιαφέρον νια τη γυναίκα από ότι σεξ Αλλοι λόγοι είναι η ανησυχία όχι τo σώμα της παραμορφώθηκε από ιην εγκυμοσύνη και πιθανόν να μην αρέσει στο σύντροφό της, η ανησυχία για παραμορφώσει σχα γεννητικό της όργανα από τον τοκετό, καθώς και η ανησυχία για πόνο και τραυματισμό στα γεννητικό της όργανα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, εξορίας του τοκετού και των επιπτώσεων που αυτός προκαλεί στον κόλπο της γυναίκας. Από πλευράς οργανικής, τα αυξημένα επίπεδα της προλακτίνης, ορμόνης που έχει σχέση με το θηλασμό και παραμένει σε υψηλά επίπεδα στη διάρκεια της γαλουχίας, είναι δυνατό να επηρεάζουν επίσης αρνητικά την ερωτική επιθυμία της γυναίκας.


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr


AdTech AdΔιαβάστε επίσης 


https://boro.gr/101479/seks-kai-periodos-4-pragmata-poy-de-gnwrizes

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X