Οι πιο συχνές απορίες για τις σχέσεις: Βρες την απάντησή σου thumbnail
Πόσο βαθιά και αληθινή μπορεί να είναι η αγάπη, σ’ ένα ζευγάρι, αν φύγει μόλις σταματήσει το παιχνίδι και η έκπληξη; Απάντηση: Όταν σταματάει το παιχνίδι και η έκπληξη στην ερωτι­κή σχέση, αυτό που σταματάει είναι ο ενθουσιασμός, δεν σταματάει απαραίτητα η ερωτική έλξη και η αγάπη.

Οι πιο συχνές απορίες για τις σχέσεις: Βρες την απάντησή σου

Πόσο βαθιά και αληθινή μπορεί να είναι η αγάπη, σ’ ένα ζευγάρι, αν φύγει μόλις σταματήσει το παιχνίδι και η έκπληξη;
Απάντηση: Όταν σταματάει το παιχνίδι και η έκπληξη στην ερωτι­κή σχέση, αυτό που σταματάει είναι ο ενθουσιασμός, δεν σταματάει απαραίτητα η ερωτική έλξη και η αγάπη.


Η αληθινή αγάπη ποτέ δεν φεύγει. Όταν ο σύντροφός σου εχθές σ’ αγαπούσε και σήμερα δεν σ' αγαπάει, αυτό σημαίνει ότι αυτό που αισθανόταν για σένα, ήταν μια κτητική ερωτική έλξη. Δεν ήταν αγάπη.


Η αγάπη φέρνει την ισορροπία στις σχέσεις των ανθρώπων, αδιά­κριτα αν είναι συντροφική, ερωτική ή φιλική σχέση.
Αν δυο άνθρωποι αγαπιούνται αληθινά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει η ερωτική έλξη μεταξύ τους, η αγάπη δεν φεύγει. Υπάρχουν πολλά πα­ραδείγματα επώνυμων καλλιτεχνικών ζευγαριών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που ενώ δεν λειτουργούν πλέον σαν ερωτικά ζευγά­ρια, συνεχίζουν να έχουν σχέση αγάπης μεταξύ τους.


Αυτό το παράδειγμα που δίνουν, είναι σημαντικό για τους υπόλοι­πους ανθρώπους, για να το έχουν σαν οδηγό και να θέλουν να τους μιμηθούν.
Ερώτηση: Αν ο σύντροφος που θα επιλέξουμε για να ζήσουμε μα­ζί του, θέλουμε να έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία στο χαρακτήρα του, θα πρέπει να τα έχουμε και εμείς για να έχουμε την πιθανότητα να βρεθεί στο δρόμο μας;


Απάντηση: Μπορείς να βρεις τον άνθρωπο που θέλεις, μόνο όταν έχεις σταθερά στο νου σου τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει. Όσο περισσότερο συγκεντρώνεσαι σ' αυτό το στόχο, τόσο πιο σύντο­μα θα τον συναντήσεις.


Για να τον κρατήσεις όμως χρειάζεται να είσαι ο εαυτός σου.
Είναι απαραίτητο για σένα, να αγαπήσει αυτό που είσαι. Αν ο σύ­ντροφός σου γοητευτεί με το ψέμα, θα απογοητευτεί όταν αποκαλυ­φθεί η αλήθεια.


Αν υποκριθείς και λειτουργείς με στοιχεία χαρακτήρα που δεν έχεις, τότε θα οικοδομήσεις τη σχέση σου με θεμέλιο το ψέμα. Από σένα, λοιπόν, εξαρτάται αν θέλεις να θεμελιώσεις τη σχέση σου με ψέματα ή με την ειλικρίνεια και την αλήθεια.


Ερώτηση: Μπορεί μια σχέση να βασίζεται στον οίκτο; Δηλαδή, να μένουμε σε μια σχέση επειδή λυπόμαστε τον άλλον;
Απάντηση: Σε κάθε σχέση που δημιουργούμε μερικές φορές χά­νουμε το λόγο ή στόχο για τον οποίο τη δημιουργήσαμε και παίζουμε διάφορους ρόλους συνειδητά ή ασυνείδητα.
Σε ποιο μέρος θα πάτε διακοπές.
Να διαχειρίζεται μόνο εκείνος τα χρήματα που κερδίζετε από την εργασία οας.
Ποιο όνομα θα πάρουν τα παιδιά και εσύ δεν έχεις λόγο σ' αυτό.
Αν όλα αυτά τα ανέχεσαι, τότε λειτουργείς στη σχέση σαν θύμα. Από το πρώτο βήμα υποχώρησης που θα κάνεις στις παραπάνω συ­μπεριφορές του, έχεις ξεκινήσει να γίνεσαι θύμα του.


Από τη στιγμή που θα σε δει ότι υποχωρείς, αρχίζει να λειτουργεί όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει, συνειδητούς και ασυνείδη­τους, για να σε υποτάξει και να σε κάνει θύμα του.


Όταν, λοιπόν, χρειάζεται να κάνεις κάποια υποχώρηση, πριν την κάνεις να σκεφτείς τι κερδίζεις εσύ και τι κερδίζει ο άλλος. Αν κερδίζει μόνο ο άλλος και εσύ χάνεις, τότε να προσέξεις, διότι αρχίζει στο μέ­τωπό σου να γράφει κάθε μέρα και πιο έντονα τη λέξη "θύμα".


Ερώτηση: Μια ερωτική σχέση μπορεί να είναι επιτυχημένη και να έχει διάρκεια όταν σ' αυτήν υπερισχύουν τα πνευματικά ενδιαφέρο­ντα, η νοητική έλξη, η χημεία, η σύμπνοια, αλλά δεν υπάρχει η σε­ξουαλική χημεία;
Απάντηση: Μια ερωτική σχέση στηρίζεται πρώτα στην ερωτική χη­μεία και μετά σε όλα τ' άλλα. Αν δεν υπάρχει η ερωτική χημεία δεν εί­ναι ερωτική η σχέση, αλλά φιλική.


Μια ερωτική σχέση μπορεί να μεταλλαχτεί και να είναι μόνο συ­ντροφική, αν και οι δύο σύντροφοι/ σύζυγοι, αφού πέρασαν το ερωτι­κό στάδιο, αποφασίζουν από κοινού να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλα ενδιαφέροντα, πνευματικά ή νοητικά, με αποτέλεσμα η ερω­τική τους έλξη να ατονήσει.
Αν, όμως, ο ένας από τους δύο θέλει να έχει ενεργή σεξουαλική ζωή είναι φυσικό να αναζητήσει σύντροφο που θα του/ της καλύπτει αυτή την ανάγκη.


Ερώτηση: Είναι συχνό φαινόμενο στην εποχή μας, όταν ξεκινάμε μια σχέση, να τα βλέπουμε όλα στον άλλον τέλεια και χαριτωμένα. Μετά όμως από κάποιο διάστημα να μην τον αντέχουμε. Πολλές φο­ρές αυτή η διαπίστωση γίνεται μέσα στο γάμο και είναι αιτία πολλών χωρισμών. Γιατί συμβαίνει αυτό


Απάντηση: Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο τον εξιδανικεύεις και βλέπεις σ' αυτόν όλα αυτά που θα ήθελες να είναι. Επίσης, ο κάθε άν­θρωπος στην αρχή της γνωριμίας πάντοτε εκδηλώνει την καλή πλευ­ρά του χαρακτήρα του.
Τον πρώτο καιρό με το φίλτρο του ενθουσιασμού νομίζεις ότι είναι ο ιδανικός σύντροφος, που θα σου προσφέρει αυτά που θέλεις.
Όσο περνάει όμως ο καιρός και φανερώνει τον πραγματικό του χα­ρακτήρα, αυτό αναγκαστικά σε προσγειώνει και καλείσαι ν' αποφασί­σεις αν σου αρέσει να ζεις μ’ έναν άνθρωπο που έχει αυτόν τον χαρα­κτήρα και όχι τον χαρακτήρα που φανταζόσουνα.


Απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Σιδέρη Δυναμικός Τρόπος Ζωής 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X