Οργασμός: Από τι εξαρτάται η έντασή του; thumbnail

Ανδρέας, αναγνώστης του boro.gr

Στα ερωτήματα δεν απάντησε κανείς έως σήμερα από όσους ερωτήθηκαν. Και αυτά είναι. Τι ακριβώς είναι ο οργασμός. Όταν συντελείται ποια είναι ακριβώς εκείνα που παράγουν την ηδονή. Η ηδονή τι είναι; Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να ορίσουμε την έννοια της ηδονής; Ίσως μία κατά προσέγγιση ερμηνεία και ορισμός είναι αν πούμε πως η οργασμική ηδονή είναι ένας με πολύ δυνατή ένταση πανύγλυκος πόνος. Με τρώει η περιέργεια για την φύση της οργασμικής ηδονής δεν μπορώ να την προσεγγίσω ως οντότητα ενορατικά ό

Οργασμός: Από τι εξαρτάται η έντασή του;

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Στα ερωτήματα δεν απάντησε κανείς έως σήμερα από όσους ερωτήθηκαν. Και αυτά είναι. Τι ακριβώς είναι ο οργασμός. Όταν συντελείται ποια είναι ακριβώς εκείνα που παράγουν την ηδονή. Η ηδονή τι είναι; Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να ορίσουμε την έννοια της ηδονής; Ίσως μία κατά προσέγγιση ερμηνεία και ορισμός είναι αν πούμε πως η οργασμική ηδονή είναι ένας με πολύ δυνατή ένταση πανύγλυκος πόνος. Με τρώει η περιέργεια για την φύση της οργασμικής ηδονής δεν μπορώ να την προσεγγίσω ως οντότητα ενορατικά όπως άλλα πράγματα ή καταστάσεις Τι παθαίνει δηλαδή το σώμα κατά τις στιγμές που το διακατέχει η οργασμική ηδονή Κι εφόσον πολλοί είναι όλοι εκείνοι που πράγματι έχουν απαντήσει στα ερωτήματα μου αυτά δίχως πάντως να ικανοποιήσουν εμένα εγείρεται και το εξής ερώτημα Για ποιο λόγο η επιστημονική έρευνα και η φαρμακολογική τεχνολογία δεν έχουν δημιουργήσει χημικό σκεύασμα το οποίο όταν κάποιος το παίρνει ας πούμε με μορφή χαπιού όταν μπαίνει στην φάση του οργασμού να παρατείνει την διάρκεια του σε 5 ή 10 λεπτά; Γιατί η επιστήμη δεν έδωσε απάντηση στο θέμα αυτό; Αφού και οι επιστήμονες έχουν εμπειρία του οργασμού κανείς πια δεν σκέφθηκε πως ή αν είναι δυνατό να βρεθεί τρόπος με την επιστημονική δύναμη να κάνουμε τον οργασμό να διαρκεί 5-10 λεπτά;


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Απάντηση

Δεν καταλαβαίνουμε καλά αν αναζητείτε απάντηση σε θέματα γύρω από το σεξ ή περισσότερο απόψεις που σχετίζονται όχι με επιστημονική τεκμηρίωση αλλά περισσότερο με φιλοσοφικές θέσεις. Θεωρητικά ο οργασμός είναι η επιβραύβευση των ανθρώπων από τη φύση για την προσπάθεια απόκτησης απογόνων. Το πως παράγεται ο οργασμός είναι πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς στην επιστημονική αρθογραφία. Η ένταση του οργασμού εξαρτάται από την ποιότητα της ερωτικής επαφής. Σχετικά με το ερώτημά σας γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα που να αυξάνουν τη διάρκεια του οργασμού αρμόδιες να σας απαντήσουν είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν φάρμακα σχετκά με το σεξ.

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr


AdTech Ad


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X