Εξωσωματική γονιμοποίηση - Όλη η αλήθεια thumbnail

Εξωσωματική γονιμοποίηση – Όλη η αλήθεια


Να ρίξει φως σε ένα θέμα που απασχολεί πολλά ζευγάρια, θα επιχειρήσει η διαδραστική εκδήλωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση, που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας», που διοργανώνεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου την Τετάρτη 27/5.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Βασίλης Αθανασίου, Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος και Υπεύθυνος του «Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών», ο οποίος εξηγεί γιατί η εξωσωματική είναι μια απλή, ασφαλής μέθοδος με υψηλά ποσοστά επιτυχίας που αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο. 


«Αφενός μεν οι γνώσεις που μας έχει δώσει η βιοτεχνολογία, αφετέρου δε τα φαρμακευτικά πρωτόκολλα κατέστησαν πιο απλή και πολύ πιο φιλική για την γυναίκα όλη την διαδικασία της Εξωσωματικής γονιμοποίησης» τονίζει χαρακτηριστικά.


Την έναρξη αυτού του ξεχωριστού event, θα χαιρετίσει ο οικοδεσπότης – γιατρός Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, ο οποίος επεσήμανε:


«Προσκαλώ όλους τους φίλους και τις φίλες όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και όλης της Αττικής για να παρακολουθήσουν αυτήν την διαδραστική, ενημερωτική συνάντηση με ομιλητές διακεκριμένους συναδέλφους μου που θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες γύρω από το κρίσιμο θέμα που απασχολεί χιλιάδες ζευγάρια. Είμαι βέβαιος ότι η εγκυρότητα και η επιστημοσύνη του Δρ. Βασίλη Αθανασίου και των συνεργατών του θα δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλους όσους θέλουν να γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις που αναπτύσσονται διεθνώς ώστε να προετοιμάσουμε κατάλληλα τις οικογένειες του μέλλοντος».


Ο Δρ.  Γιώργος Ντούτσουλης και ο Δρ. Αλέξης Ζερβάκης,  Μαιευτήρες – Χειρουργοί – Γυναικολόγοι, Εξειδικευθέντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση θα απαντήσουν στο ερώτημα: 


«Είναι επικίνδυνη για την μελλοντική υγεία της γυναίκας η Εξωσωματική Γονιμοποίηση;». Ο κύριος Ζερβάκης υπογράμμισε: «Ο Γιώργος κι εγώ θα μιλήσουμε για  τα νέα  δεδομένα στα φάρμακα που απαιτούνται για να έρθει εις πέρας σωστά η εξωσωματική και κατά πόσο επικίνδυνα είναι ή όχι  για τον οργανισμό της γυναίκας. Επίσης θα απαντηθεί το ερώτημα αν δημιουργούνται  προβλήματα στα παιδιά τα οποία γεννιούνται από εξωσωματική.  Τέλος θα ‘’αποκωδικοποιηθούν’’ οι προκαταλήψεις για τους  κινδύνους στη μήτρα, στις ωοθήκες και στον μαστό και θα απαντηθεί το ερώτημα εάν η εξωσωματική δημιουργεί καρκίνο στις γυναίκες με βάση τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα».


Η Δρ. Μαρία Σακελλαρίου, ESHRE Senior Embryologist, Υπεύθυνη Εργαστηρίου του «Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών»,  για την ομιλία της με τίτλο: «Το εργαστήριο στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση» ανέφερε:


«Στο εμβρυολογικό εργαστήριο χτυπάει η καρδιά της επιτυχίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση οπότε απαιτούνται άριστα καταρτισμένο προσωπικό, απόλυτη υγιεινή και συνεχής προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις. Εδώ επεξεργαζόμαστε το γενετικό υλικό ανδρών και γυναικών με στόχο την  εξασφάλιση υγιέστατων εμβρύων».


Ο Δρ. Δημήτριος Κωστομένος, Μαιευτήρ – Χειρούργος – Γυναικολόγος, Εξειδικευθείς στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, στην ομιλία του με τίτλο «Θρομβοφιλία στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση», θα αναπτύξει επίσης ένα θέμα taboο:


«θα φωτίσουμε τις απορίες για τις αιματολογικές διαταραχές πριν μείνει έγκυος μια υπογόνιμη γυναίκα, αλλά και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ειδικότερα στην περίπτωση της κύησης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση».


Μετά τις ομιλίες οι γιατροί με χαρά θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις και θα λύσουν τις απορίες όλων των παρεβρισκομένων.


virus.com.gr


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X