Κέικ με μαύρη μπύρα και γιαούρτι; ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για το κέικ</strong></p>
<ul>
<li><span>220 γρ. μαύρη μπύρα (ή και ξανθή αν δεν έχετε μαύρη)</span></li>
<li><span>230 γρ. βούτυρο και επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας</span></li>
<li><span>60 γρ. κακάο και επιπλέον για το πασπάλισμα</span></li>
<li><span>300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</span></li>
<li><span>400 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>λίγο αλάτι</span></li>
<li><span>1 κ.γ. σόδα μαγειρική</span></li>
<li><span>2 αυγά</span></li>
<li><span>170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες</span></li>
</ul>
<p><strong>Για το γλάσο</strong></p>
<ul>
<li><span>140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα</span></li>
<li><span>100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</span></li>
<li><span>φυστίκια (peanuts) για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div> </div>
<div> </div>
<div>Μέθοδος Εκτέλεσης
<div class="text">
<p><strong>Για το κέικ</strong></p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά τη μπύρα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο</li>
<li>Έπειτα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</li>
<li>Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.</li>
<li>Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τα αυγά με το γιαούρτι για 2 λεπτά.</li>
<li>Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.</li>
<li>Προσθέτουμε στο μίξερ το μείγμα με τη μπύρα και μετά το μείγμα με το αλεύρι.</li>
<li>Σε μισό λεπτάκι αφότου προσθέσαμε το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, αφαιρούμε τον κάδο  και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.</li>
<li>Βουτυρώνουμε καλά μια αντικολλητική φόρμα 22 εκ. και το βάζουμε εκεί και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο αντί για αλεύρι.</li>
<li>Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς, αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε στη φόρμα για 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά.</li>
</ul>
<p><strong>Για</strong><strong> το γλάσο</strong></p>
<ul>
<li>Ετοιμάζουμε και το γλάσο μας.</li>
<li>Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.</li>
<li>Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά αλλά πριν βράσει τη ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.</li>
<li>Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει με μια σπάτουλα.</li>
<li>Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και σκορπίζουμε τα φυστίκια από πάνω!</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα