Μελαγχολία: Τρόποι να την ξεπεράσεις thumbnail

Kατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Όλα τα φάρμακα έχουν συγκέντρωση μιας μεγάλης χημικής ουσίας. Όταν ζητά η φίλη μας ένα φυτοθεραπευτικό σκεύασμα στην ουσία ζητά κάτι που να έχει πάλι κάποια ουσία αλλά δεν έχει την ιδιότητα του φαρμάκου. Επιπλέον το να πάρουμε ένα φυτοθεραπευτικό σκεύασμα δε σημαίνει ότι αυτόματα θα μας φτιάξει και τη διάθεση. Στο να έχουμε καλή διάθεση βοηθά η ισορροπημένη διατροφή αλλά κυρίως οι δραστηριότητες που έχουμε. Κάποιοι αναφέρουν ότι νιώθουν καλύτερα όταν κατα

Μελαγχολία: Τρόποι να την ξεπεράσεις


Αναγνώστριά μας ρωτά:Ο συζυγός μου τελευταία αισθάνεται μελανχολία. Δε βλέπει μέλλον δεν έχει διάθεση παρότι σαν συνταξιούχος κάνει πολλές δουλειές και έχει ενέργεια. Είναι 63 ετών. Θα ήθελα ένα φυτοθεραπευτικό και όχι ένα χημικό φάρμακο να τον βοηθήσει.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχίατρος, Γεώργιος Φλώρος.


Αποτέλεσμα εικόνας για Γεώργιος ΦλώροςΌλα τα φάρμακα έχουν συγκέντρωση μιας μεγάλης χημικής ουσίας. Όταν ζητά η φίλη μας ένα φυτοθεραπευτικό σκεύασμα στην ουσία ζητά κάτι που να έχει πάλι κάποια ουσία αλλά δεν έχει την ιδιότητα του φαρμάκου. Επιπλέον το να πάρουμε ένα φυτοθεραπευτικό σκεύασμα δε σημαίνει ότι αυτόματα θα μας φτιάξει και τη διάθεση. Στο να έχουμε καλή διάθεση βοηθά η ισορροπημένη διατροφή αλλά κυρίως οι δραστηριότητες που έχουμε. Κάποιοι αναφέρουν ότι νιώθουν καλύτερα όταν καταναλώνουν τροφές με λιπαρά ή με ζάχαρη αλλά αυτό είναι μάλλον κομμάτι ψευδαίσθησης. Αν όλα αυτά τα σκευάσματα για τα οποία καθημερινά ακούμε δούλευαν αποτελεσματικά τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη να ψάχνουμε φάρμακα.Υπάρχειο βέβαια και το σταθόχορτο που από κάποιους συνδέεται με την αύξηση κάποιων ορμονών που αυξάνουν την καλή διάθεση αλλά δε σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να έχουμε σημαντικές προσδοκίες από αυτό. Υπάρχουν και τα φάρμακα που αυξάνουν την σεροτονίνη και εκεί γνωρίζεις ακριβώς τη δοσολογία και πότε πρέπει να τα παίρνεις με τη συμβουλή του ειδικού ιατρού. Να σημειώσουμε επίσης ότι και για τα φυτικά σκευάσματα θα πρέπει να ρωτάμε τον ιατρό μας μπορεί να περιέχουν και ουσίες που να βλάψουν τον οργανισμό μας.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X