«Φοβάμαι να πάω για υπέρηχο λόγω κορωνοϊού…» Τρόποι για να προστατευτείς!

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω… κάτω στις ανθρώπινες συνήθειες. Μια από αυτές είναι και ο προληπτικός έλεγχος καθώς και γενικότερα, οι εξετάσεις που γινόντουσαν σε ετήσια βάση.

Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτηκαν να αφήσουν για αργότερα μια εξέταση που είχαν κανονίσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Εξάλλου, και το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό έπρεπε να προσέχει ενώ η προσοχή και το ενδιαφέρον του ήταν στραμμένα στην αντιμετώπιση της νέας υγειονομικής αυτής κατάστασης.

Όμως, η ανάγκη προστασίας από τις όποιες λοιμώξεις και η προφύλαξη μπορεί να ενισχυθεί από τη σωστή χρήση της τεχνολογίας. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος, είτε άνδρας είτε γυναίκα, είχαν κανονίσει να κάνουν υπέρηχο.

Υπερηχογράφος με… φωνητικές εντολές

Αν και ο φόβος της πανδημίας του κορωνοϊού που επικρατεί αυτή την περίοδο, δημιουργεί την ανάγκη για συχνή απολύμανση των ιατρικών μηχανημάτων από τις πολλές «επαφές», έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη τεχνολογιών που προσφέρουν μέγιστη προφύλαξη από τον ιό αλλά και από τις γνωστές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που συχνά ταλαιπωρούν τους νοσηλευόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τμήματα Έρευνας και Τεχνολογίας των εταιρειών που κατασκευάζουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, έχουν παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις στον συγκεκριμένο τομέα, όπως έναν νέο υπερηχογράφο τον TE7 Mindray, ο οποίος έχει σχεδιασθεί έτσι, ώστε να λειτουργεί με τον μέγιστο περιορισμό του δυνητικού κινδύνου επιμόλυνσης.

Η λειτουργία του υπερηχογράφου αυτού γίνεται μέσω μια ενιαίας οθόνης απεικόνισης και αφής που μοιάζει με tablet, έχοντας την επιπλέον δυνατότητα i-vocal, δηλαδή της δυνατότητας φωνητικής αναγνώρισης εντολών, με αποτέλεσμα όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις του ιατρού προκειμένου να πραγματοποιήσει την υπερηχογραφική εξέταση να γίνονται… δια ζώσης, χωρίς κανένα άγγιγμα της οθόνης αφής.

Συγχρόνως, το συγκεκριμένο καινοτόμου εργονομικού σχεδιασμού σύστημα υπερήχων με οθόνη αφής χωρίς πληκτρολόγιο, έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό ώστε να περιορίζει δραστικά τον οποιοδήποτε κίνδυνο για μεταφορά μικροβίων, επιτρέποντας τον άμεσο και χωρίς υπολείμματα απολυμαντικό καθαρισμό του.

Απολυμαίνεται πολύ εύκολα!

Η μη πορώδης οθόνη αφής απολυμαίνεται εύκολα, με δυνατότητα κλειδώματος οθόνης 10 δευτερολέπτων για καθαρισμό ακόμα και κατά τη διάρκεια της υπερηχογραφικής εξέτασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φορητός αυτός υπερηχογράφος τίθεται σε λειτουργία σε μόνο 3 δευτερόλεπτα από θέση αναμονής, στοιχείο που τον καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο σε καταστάσεις ανάγκης, όπου ο χρόνος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επείγουσα αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού που απαιτεί άμεσα υπερηχογράφημα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι περιλαμβάνει ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος; Η προληπτική φροντίδα μετά την καραντίνα!

Ο πλακούντας στον υπέρηχο ήταν οπίσθιος χαμηλός. Υπάρχει κίνδυνος αιμορραγίας;

Σχετικά άρθρα