Σπηλιωτόπουλος:Οι φήμες ομοφυλοφυλίας,η σχέση του και το σκάνδαλο με το τζακούζι thumbnail

Σπηλιωτόπουλος:Οι φήμες ομοφυλοφυλίας,η σχέση του και το σκάνδαλο με το τζακούζι

H zωή στη Πάτρα


 


Ο Αριστόβουλος Σπηλιωτόπουλος, γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα, έμενε στην οδό Παναχαϊκού, αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο και συνήθιζε να μαθαίνει στους συμμαθητές του επικοινωνιακά «κόλπα» για να κερδίζουν τις εκλογές στο Δεκαπενταμελές. Όταν μεγάλωσε έκανε το χόμπι του επάγγελμα, έδινε επικοινωνιακές συμβουλές στον Πρωθυπουργό και αυτός, έστω και με καθυστέρηση, τον έχρισε Υπουργό. Αρχές δεκαετίας του ΄80. Πέντε στους δέκα  Έλληνες και επτά στους δέκα Αχαιούς είναι µε το ΠΑΣΟΚ . Η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου εκδηλώνει την πρόθεση να καταργήσει τα πρότυπα σχολεία. Ο λόγος που συγκινεί πλήθη μαθητών, στην μαθητική οργάνωση ΜΑΚΙ της ΝΔ, προκαλεί οργή. Ο Αριστόβουλος Σπηλιωτόπουλος είναι ένας δεκαπεντάχρονος από µια οικογένεια χωρίς άµεση εµπλοκή µε την πολιτική, αλλά µε κεντρώα πολιτικά αισθήματα.


Μαθητής του Πρότυπου Γυμνασίου Πατρών, ο νεαρός Άρης βρίσκει …ελκυστικές τις αντιδράσεις της ΜΑΚΙ και σπεύδει να ενταχθεί στον προθάλαμο της ΝΔ . Η οικογένειά του διαφωνεί µε την ενασχόλησή του µε την πολιτική λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αλλά δεν μπορεί να τον μεταπείσει. Ίσως αν ήξεραν ότι εκείνη η επιλογή του ουσιαστικά θα του άνοιγε το δρόμο για να ασχοληθεί µε την Παιδεία ως Υπουργός της, μπορεί να έβαζαν νερό στο κρασί τους. Έμενε τον παππού, την µητέρα και την αδελφή του. Για τον πατέρα του και την επαγγελματική του κατάσταση, οι πληροφορίες διχάζονται. Πάντως η οικογένεια δεν ήταν εύπορη, σε αντίθεση µε τις οικογένειες κάποιων εκ των συμμαθητών του.


Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, οργανωμένος πια στη ΜΑΚΙ, εμπλέκεται στο μαθητικό συνδικαλισμό και εκλέγεται στο δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου του. Στις σχολικές εκλογές, μετέρχεται σύγχρονες µεθόδους. Προσέχει πώς ντύνεται, πώς κάθεται, τις κινήσεις του, τον τρόπο που μιλάει.Επικοινωνιακές συμβουλές, για να κερδίσουν τις εκλογές στο δεκαπενταμελές, έδινε και ως φοιτητής στους νεαρότερους σε ηλικία φίλους του, έχοντας εμπεριστατωμένη άποψη περί του επικοινωνιακού παιχνιδιού. Δεν διστάζει να µπει μπροστά στις διεκδικήσεις. Λέγεται ότι πρωτοστάτησε στον αγώνα για να τοποθετηθεί τηλέφωνο µε κερματοδέκτη στους διαδρόμους του σχολείου.


Κάθεται στο ίδιο θρανίο µε τον Στέφανο Σκαρπέλο, σε µια τάξη που αποτελείται από μετέπειτα γνωστά πρόσωπα της πατρινής κοινωνίας, όπως  ο Τρύφωνας Παχής, ο Ανδρέας Γεωργόπουλος, ο Αλέξης Σταµατόπουλος, ο Φίλιππος Ανδρεόπουλος. Είναι καλός μαθητής -άλλωστε για να φοιτήσεις τότε στο Πρότυπο έπρεπε να περάσεις από εξετάσεις- µε ιδιαίτερη έφεση στα φιλολογικά μαθήματα. Η παρουσία του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο σχολείο ήταν διακριτή. Είτε τον συμπαθούσες, είτε τον αντιπαθούσες δεν περνούσε απαρατήρητος. Είχε από τότε το στυλ του πολιτικού, κάτι που προκαλούσε σχόλια από μερίδα συμμαθητών του, ωστόσο στις «δικές» του παρέες ήταν αρχηγός.Στις αρχές της τρίτης γυμνασίου έστησε έναν πειρατικό μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμπε κανονικά, κάνοντας αφιερώσεις στους συμμαθητές του. Κάποιος, όμως, τον κάρφωσε και η αστυνομία πήγε στο σπίτι του, και τον ξήλωσε. Ο μακρυμάλλης µε τάσεις προς το άφρο λουκ μαθητής δεν χάνει πάρτι, του αρέσει να καπνίζει και συμμετέχει ενεργά στο Καρναβάλι. «Κολλητός» του φίλος πάντως ήταν ο Κώστας Στεφανόπουλος, ανιψιός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, µε τον οποίο συνέχισε να έχει στενές φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Στενή φιλική σχέση διατηρούσε και µε την οικογένεια Μαντέλη, ενώ ως υπουργός πια περνώντας από την Ηλεία προς Αθήνα, η µόνη στάση που έκανε στην Πάτρα ήταν στο φαρμακείο της οικογένειας Μαντέλη στη Ρήγα Φεραίου. 


Η έναρξη της πολιτικής ζωής 


O Άρης γίνεται ο καλύτερος πωλητής δερμάτινων της αγοράς. Σε όλη τη διαδρομή Πάτρα, Αθήνα, Λονδίνο δεν χάνει ευκαιρία για διασκέδαση. Οργανώνει πάρτι και ειδικά µασκέ, κουβαλώντας την εμπειρία του Πατρινού Καρναβαλιού. Γλεντάει µε την ψυχή του. Γυρίζοντας από το Λονδίνο στην Αθήνα, το 1993, κλείνει και η τριετής (1990-1993) διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Μητσοτάκη ο Μιλτιάδης Έβερτ. Ο Κωστής Στεφανόπουλος καταβάλλει τις τελευταίες προσπάθειες να κρατήσει ζωντανή τη ΔΗΑΝΑ, αν και έχει αντιληφθεί ότι το τέλος του κόμματος που ίδρυσε το 1985, είναι κοντά. Οι σπουδές που έχει κάνει ο Άρης και κυρίως το master του που ελάχιστοι είχαν τότε στην Ελλάδα, κινούν το ενδιαφέρον του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη, συνεργάτη τότε του Έβερτ. Ο Άρης ζητά από τον Κωστή Στεφανόπουλο να τον αποδεσμεύσει για να εργαστεί κοντά στον Λούλη. Ο Πρόεδρος δεν στερεί την ευκαιρία στον νεαρό.


Έτσι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται στην Οµάδα Πολιτικού Σχεδιασµού της ΝΔ. Πριν όμως από τις εκλογές διαφωνεί µε τον στενό συνεργάτη του αρχηγού, Πάνο Λουκάκο, πέφτει σε δυσμένεια και αποµακρύνεται. Αµέσως µετακοµίζει στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή, µε την υπόδειξη, λένε οι πληροφορίες, του κ. Λούλη, που έχει εκτιµήσει τις ικανότητες του νεαρού. Με την ανάληψη της αρχηγίας της Νέας Δηµοκρατίας από τον Κώστα Καραμανλή, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος γίνεται το  Νο 2 της ΝΔ. Το 1999, λέγεται ότι έπεισε τον Πρωθυπουργό να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κωστή Στεφανόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, βγάζοντας κατά κάποιο τρόπο µια υποχρέωση στον άνθρωπο που πριν χρόνια τον διευκόλυνε να εισέλθει στη ΝΔ. Από τότε µέχρι σήµερα πολλά έχουν αλλάξει και άλλα τόσα έχουν μεσολαβήσει. Ο Άρης δεν είναι πια ο μακρυμάλλης νεαρός, δεν βγάζει γκρουπ στο Καρναβάλι, δεν πουλάει δερµάτινα στην αγορά του Λονδίνου, δεν έρχεται συχνά στην Πάτρα και οι σχέσεις που διατηρεί µε την πόλη είναι κυρίως µέσω του στενού του φίλου Αντώνη Κουνάβη. Είναι ένας καλοντυμένος σαραντάρης που έχει αδυναμία στις γραβάτες Salvatore Ferragamo, που κινείται στα κοσμοπολίτικα στέκια της Αθήνας, προσέχοντας πολύ την εμφάνισή του. Κυρίως όμως προσέχει την πολιτική του εικόνα, την οποία κάποιοι, µε προεξάρχονται τον Γιώργο Καρατζαφέρη, προσπάθησαν προ δεκαετίας να τσαλακώσουν αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για την προσωπική του ζωή. Όμως ο Άρης αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει σε όλες τις μάχες που έχει χρειαστεί να δώσει στη ζωή του. Και είναι πολλές. 


 


Το ΣΔΟΕ για τη βιλα και το τζακούζι


 


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, του οποίου το όνομα περιλαμβάνεται στην περίφημη «λίστα του ΣΔΟΕ» με τους 36 πολιτικούς, καθώς αγόρασε πολυτελή μεζονέτα στο Κολωνάκι δηλώνοντας την αντικειμενική αξία παρότι η εμπορική αξία του είναι πολλαπλάσια.Συγκεκριμένα, το όνομα του πρώην υπουργού βρίσκεται στη λίστα των 36 λόγω της αγοραπωλησίας του συγκεκριμένου ακινήτου, στην οδό Δημοχάρους που έχει θέα στο Λυκαβητό. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς με τιμή 377 χιλιάδες ευρώ, ενώ μεσίτες ανεβάζουν την αξία της μεζονέτας στο 1,5 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι αγόρασε το ακίνητο στην αντικειμενική του αξία, πράγμα που άλλωστε συνηθίζεται, ενώ την ίδια ώρα είχε πάρει στεγαστικά δάνεια ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ για να το αποπληρώσει. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Σπηλιωτόπουλος πήρε ένα δάνειο ύψους 377.297 ευρώ (όση η αντικειμενική αξία της μεζονέτας) από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ένα ακόμα δάνειο ύψους 122.702 ευρώ. Έτσι, ο κ. Σπηλιωτόπουλος πήρε δάνεια συνολικού ύψους 500.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το πραγματικό τίμημα της αγοράς πρέπει να ήταν πολύ μεγαλύτερο, οπότε δημιουργούνται ερωτήματα για το που βρήκε τα υπόλοιπα χρήματα κι αν αυτά δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες του. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μεζονέτα έχει ιδιόκτητη ταράτσα, στην οποία ο πρώην υπουργός τοποθέτησε και τζακούζι για έξι άτομα αξίας 15.000 ευρώ. Μάλιστα, την μεζονέτα έχει διαμορφώσει σύμφωνα με το γούστο του, επιπλώνοντάς την με πανάκριβα έπιπλα ξένων οίκων.

Ο έρωτας με την Νάνσυ


Ο έρωτας του Αρη Σπηλιωτόπουλου και της Νάνσυ Λεονάρδου παραμένει δυνατός. Εκδηλώνεται στον Παρνασσό, στη Μύκονο και αλλού…Άρης Σπηλιωτόπουλος – Νάνσυ Λεονάρδου. Το όμορφο ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από περίπου 5 χρόνια. Οι δυο τους λατρεύουν τις βόλτες στην Αθήνα καθώς και να περνάνε ήρεμες στιγμές στο σπίτι στο οποίο συγκατοικούν στο Κολωνάκι.O φωτογραφικός φακός τους έχει συλλάβει αρκετές φορές σε διακοπές τους στην Αράχωβα, τις Σπέτσες, τη Σαντορίνη, την Επίδαυρο και τη Μύκονο. Και οι δυο τους είναι λάτρεις των σπορ και ειδικά του σκι. Αγαπούν να βγαίνουν έξω με στενούς τους φίλους και να διασκεδάζουν.
Ποια είναι όμως η όμορφη σύντροφος του Άρη Σπηλιωτόπουλου;


H Νάνσυ Λεονάρδου είναι κόρη του γνωστού εφοπλιστή Τάκη Λεονάρδου, διαθέτει MBA στα ναυτιλιακά και εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία. Παρόλο που δεν είναι συνηθισμένη στις κάμερες, φροντίζει πάντα να είναι χαμογελαστή και φιλική με τους δημοσιογράφους. Λατρεύει να ντύνεται με κομψά ρούχα Ελλήνων σχεδιαστών. Το στυλ της μας αρέσει πολύ, καθώς δημιουργεί classy σύνολα. Τέλος, δηλώνει λάτρης της ροκ μουσικής. 


 


 


 


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ;
«Κοιτάξτε, για να είμαστε ειλικρινείς, εμείς είμαστε μια συντηρητική κοινωνία και ενδεχομένως κάποιος να μην έμπαινε στη λογική να διαλαλήσει ως σημαία την όποια επιλογή του.  (…) Στην προκειμένη περίπτωση εγώ δεν είμαι, και δεν το λέω γιατί το θεωρώ μειονέκτημα για κάποιον που είναι, απλώς δεν έτυχε να είμαι». Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αποκαλύπτει ότι ακόμα: «έχω σταθερές σχέσεις και στην πραγματικότητα, όταν έχω σχέσεις, είναι μακροχρόνιες σχέσεις».

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X