Τίτλοι τέλους για Τσάβι και «Μπάρτσα»

Το τέλος του από την Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ο Τσάβι μέσα σε συγκινησιακά έντονο κλίμα. Ο Τσάβι αφήνει τη Μπαρτσελόνα για το Κατάρ, αλλά όπως είπε στόχος του είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στον σύλλογο σε άλλο πόστο.
Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:
«Θέλω να ανακοινώσω και να επιβεβαιώσω πως αποχωρώ από την Μπαρτσελόνα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά είναι οριστική. Πιστεύω πως είναι η ώρα να αποχωρήσω. Είμαι ευτυχής που έμεινα και φέτος στην ομάδα και μου είναι δύσκολο να αποχωρώ. Η ομάδα μού έκανε την πρόταση ανανέωσης μέχρι το 2018, αλλά ήδη είχα πάρει την απόφασή μου. Είμαι πλέον 35 ετών, βρίσκομαι στην Μπάρτσα εδώ και 25 χρόνια και θεωρώ πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να φύγω. Ελπίζω το Σάββατο στον αγώνα με τη Λα Κορούνια να γίνει μια ωραία γιορτή», είπε αρχικά.
«Κάποιοι συμπαίκτες μου το ήξεραν εδώ και καιρό. Σήμερα το είπα σε όλους, αν και νομίζω πως το είχαν ήδη καταλάβει. Ανυπομονώ να σηκώσω το τρόπαιο του πρωταθλήματος το Σάββατο μπροστά στο κοινό μας. Τόσα χρόνια μού συμπεριφέρθηκαν άψογα. Θέλω να τους πω το αντίο. Έχουμε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και έχουμε μπροστά μας άλλους δύο τελικούς. Το σκηνικό είναι ιδανικό για μένα να αποχωρήσω. Νιώθω πλήρης. Θεωρώ πως δεν μπορούσα να έχω καλύτερη καριέρα από αυτή που είχα στην Μπαρτσελόνα. Αποχωρώ πλήρης και γεμάτος», συνέχισε.
Για το μέλλον του: «Θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Αλ Σαντ του Κατάρ. Συμφώνησα για δύο χρόνια με οψιόν για τρίτη. Εκεί θα μπορέσω να βοηθήσω μελλοντικά σαν προπονητής και αθλητικός διευθυντής. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ, αλλά ο απώτερος σκοπός μου είναι να γυρίσω κάποια μέρα στην Μπαρτσελόνα. Είναι το σπίτι μου. Θέλω να γυρίσω, σαν προπονητής, σαν αθλητικός διευθυντής, σαν… οτιδήποτε»
Για τον τελικό με την Γιουβέντους: «Έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ιστορία…»

Σχετικά άρθρα