Ώρα τελικού

Τελικός με ιδιαιτερότητες είναι ο αποψινός (20:30 / REAL FM 97,8, pamesports.gr, OΤΕ sport 3) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν την κούπα για να κάνουν το νταμπλ ενώ από την άλλη μεριά η ακρίτες έχουν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους.
Μπορεί να μην είναι ένα αιώνιο ντέρμπι ωστόσο είναι ένα παιχνίδι και πάντα ένας τελικός μπορεί να κρύβει εκπλήξεις.
Η ομάδα του Περιέρα θέλει να σηκώσει για 26η φορά το Κύπελλο Ελλάδας ωστόσο απέναντι τους έχουν την Ξάνθη η οποία καλοβλέπει την πρώτη της και χρυσή ευκαιρία.
Η ομάδα του Λουτσέσκου σε περίπτωση που κατακτήσει απόψε το Κύπελλο θα έχει πάρει το εισιτήριο για το Europa League. Αυτό σημαίνει πως στα ταμεία της μπαίνουν κάτι περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια ευρώ συν τα όποια επιπλέον χρήματα από πιθανές νίκες, ισοπαλία αλλά ακόμα και πρόκριση στους 32. Το δέλεαρ λοιπόν για την Ξάνθη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο.
Ο Ολυμπιακός από την δική του μεριά, θέλει να δώσει απαντήσεις καθώς έχει δεχθεί ισχυρή κριτική κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 30.000 οπαδούς τους ενώ και η Ξάνθη από την άλλη μεριά θα έχει δίπλα της 4.000 φίλους της.
Ο Λουτσέσκου δεν έχει στη διάθεση του τον Τάσο Παπάζογλου και αυτό αποτελεί πλήγμα για την άμυνα της Ξάνθης. Από την δική του μεριά ο Περέιρα δεν υπολογίζει στον Ελαμπντελαουϊ του οποίου τη θέση πήρε ο Σαλίνο.
Απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ το βάθρο χωράει έναν. Ολυμπιακό και Ξάνθη, Ξάνθη και Ολυμπιακός στη μάχη για την κούπα…

Σχετικά άρθρα