15 λεπτά -Χρόνος Εκτέλεσης / Μερίδες 2
Συστατικά
- 250 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως
- 1 συσκ. καπνιστό σολωμό (100γρ)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 1/2 ποτ.κρασιού λευκό κρασί
- 1 πράσο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- λίγο άνιθο
- κουρκουμά (προαιρετικά )
- τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)
- αλάτι , πιπέρι φρέσκο και λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και υπολογίζουμε να είναι έτοιμα σχεδόν πριν μπουν στην σάλτσα.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το λάδι και το θερμαίνουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια , το πράσο , τα μπαχαρικά μας και τα σοτάρουμε.
- Μόλις ξανθύνουν ρίχνουμε τον καπνιστό σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Με το που πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα υγρά τους , χωρίς να τα στραγγίσουμε , ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα σβήνουμε τη φωτιά .
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο φρέσκο άνιθο.