Σημάδια ότι ίσως είναι καλό να χωρίσετε  thumbnail

Αργύρης, αναγνώστης του boro.gr

Μια υγιής σχέση χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει τις ανάγκες, επιθυμίες, προσδοκίες και των δύο πλευρών σε ικανοποιητικό βαθμό. Όπως περιγράφετε την δική σας περίπτωση η κοπέλα μοιά

Σημάδια ότι ίσως είναι καλό να χωρίσετε

Aναγνώστης μας διηγείται: 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ 3 ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΖΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SKYPE ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΝΕΥΡΙΑΖΕ ΦΩΝΑΖΕ ΚΤΛ. ΟΣΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΩ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Μ' ΑΓΑΠΑΕΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Στο ερώτημά σας απάντησε η  Μαρία Κορρέ Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Υπαρξιακή Θεραπεύτρια.


 


Αγαπητέ Αναγνώστη,


Μια υγιής σχέση χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει τις ανάγκες, επιθυμίες, προσδοκίες  και των δύο πλευρών σε ικανοποιητικό βαθμό.  Όπως περιγράφετε την δική σας περίπτωση η κοπέλα μοιάζει να έβαλε σταδιακά προτεραιότητα στις προσωπικές της ανάγκες (επαγγελματική αποκατάσταση, φίλες, προσωπική ξεκούραση κ.λπ.) και απομακρύνθηκε,  ενώ εσείς παραμείνατε σταθερός ζητώντας χρόνο μαζί της.  Επίσης σας λέει πως δεν θέλει η ίδια να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στην σχέση σας.  Ίσως εδώ σας μπερδεύει το γεγονός ότι σας μιλάει για αγάπη και επικοινωνία χωρίς όμως καμία δέσμευση από πλευράς της.


Η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται πρώτα να ξεκαθαρίσετε με τον εαυτό σας ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες από μια σχέση και εάν η κατάσταση το επιτρέπει να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί της.  Στην περίπτωση που εκείνη συνεχίσει να δηλώνει άρνηση  ως προς αυτές σας προτείνω να διακόψετε την επικοινωνία μαζί της έτσι ώστε να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τα συναισθήματά σας σε σχέση με την ίδια και τον χωρισμό και να μπορέσετε να προχωρήσετε στην αναζήτηση μιας νέας σχέσης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.   Συχνά είναι δύσκολο να πάρει κανείς μια καθαρή απόφαση κυρίως λόγω συναισθημάτων που τρέφει ακόμα για τον άλλον.  Όμως διατηρώντας επικοινωνία με κάποιον που δεν έχει τις ίδιες προθέσεις με εσάς, θα βρίσκεστε σε μια μόνιμη  αντιφατική  κατάσταση ελπίδας και ματαίωσης η οποία θα σας εμποδίσει να προχωρήσετε στην αναζήτηση μιας νέας σχέσης που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις επιθυμίες σας .


Μαρία Κορρέ


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X