Ερωτευμένος με την Μπορούσια και τη Ντεζίρε

Διαβάστε ακόμα:Πρασινίζει ο Βέμερ
Στην Γερμανία υποστηρίζουν ότι τον χαρακτηρίζουν ο ρεαλισμός, η σεμνότητα και το ομαδικό πνεύμα. Είναι ο Γενς Βέμερ με τον οποίο συμφώνησε ο Παναθηναϊκός.
Γεννημένος στο Άουριχ της Κάτω Σαξονία, στις 31 Οκτωβρίου 1985, ο Βέμερ έχει ύψος 1,85 μ. και μένει ελεύθερος από την Πάντερμπορν.
Από μικρός , ο Γενς και ο 29χρονος αδερφός του Γιορν είχαν στο μυαλό του μόνο δύο πράγματα. Το ποδόσφαιρο και το σχολείο. Το πρώτο διότι οι γονείς τους αποφάσισαν εξ αρχής να στηρίξουν το χόμπι τους με τον πατέρας του Γιόχεν να κάνει δρομολόγια για τους πηγαίνει στα γήπεδα. Το σχολείο διότι η μητέρα τους Γκιζέλα ήταν εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο πιτσιρικάς Γενς ζούσε πάντα με ένα όνειρο. Να παίξει κάποτε στη Μπορούσα, της οποίας ήταν φανατικός οπαδός. Το δωμάτιό του ήταν πάντα γεμάτος με αφίσες της ομάδας του Ντόρτμουντ ενώ ακόμα και τα σεντόνια στο κρεβάτι του ήταν στα χρώματά της.
Ο Γενς έπαιξε στις τοπικές ομάδες της γενέτειράς του, την Σάντχορστ και την Άουριχ κι από εκεί βρέθηκε στις ακαδημίες της Βέρνερ Βρέμης. Το 2005, «μετακόμισε» στη δεύτερη ομάδα της Βόλφσμπουργκ από την οποία το 2008 πήγε στην Πάντερμπορν.
Η πιο δύσκολη σεζόν ήταν το 2010/11 όταν ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επρόκειτο για ρωγμή στον τένοντα που ευτυχώς φαίνεται πως ξεπέρασε απόλυτα.
Την περίοδο που αγωνιζόταν στην Βέρνετερ, πήγε γυμνάσιο στην πόλη της Βρέμης όπου ζούσε σε οικοτροφείο. Εκεί γνώρισε την Ντεζίρε, μια συμμαθήτριά του με την οποία παντρεύτηκε το καλοκαίρι του 2013. Γι’ αυτό και έχει πει ότι λατρεύει τη Βρέμη, η οποία σημάδεψε τη ζωή του.
Λατρεύει επίσης τους γονείς του και τον αδερφό του και γι’ αυτό θεωρεί αγαπημένη διασκέδαση το φαγητό στο πατρικό του και στη συνέχεια βόλτα στο γήπεδο της περιοχής για να δει κάποιον τοπικό αγώνα.

Σχετικά άρθρα