Τα δεδομένα για τον Φαν Ντερ Φααρτ

Ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ είναι η περίπτωση του ποδοσφαιριστή που αν τελικά ντυθεί στα “κιτρινόμαυρα” θα αποτελέσει την καλοκαιρινή βόμβα μεγατόνων όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πολλοί θεωρούν ότι η μεταγραφή του είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Κάπως έτσι ήρθαν στην Ελλάδα και άλλοι μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν, όπως ο Γκαμάρα, Ριβάλντο και ο Σισέ, Δεδομένα απαιτείται να γίνει μία τεράστια υπέρβαση ώστε ο 32χρονος Ολλανδός να έρθει στην Ελλάδα. Όμως η ΑΕΚ έχει αρκετά ατού στη φαρέτρα της.
Μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον 2ετές συμβόλαιο στον διεθνή μεσοεπιθετικό, κάτι που ο Άγιαξ για παράδειγμα δεν κάνει. Μπορεί να δώσει μεγαλύτερο κίνιτρο στον παίκτη από ότι ομάδες όπως η Τορίνο, η Αταλάντα και η Τζένοα. Δε θα χρειαστεί ο RVDV να αλλάξει ήπειρο, λόγος για τον οποίο φέρεται να απορρίπτει την πρόταση της της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι.
Φυσικά υπάρχουν και εμπόδια. Και το πιο σημαντικό έρχεται από τη γειτονική Τουρκία. Η Μπεσίκτας φέρεται να μπήκε στο κόλπο για την απόκτηση του Φαν ντερ Φάαρτ και αν υπάρχει υπόσταση σ’ αυτό, ο τουρκικός σύλλογος με την οικονομική ευρωστία του θα είναι το φαβορί. Ο παίκτης πάντως δεν φέρεται να είναι ζεστός να μετακομίσει στην Τουρκία και αυτό είναι στα συν της ΑΕΚ. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως και πάντα υπό προϋποθέσεις να “βοηθήσει” στην επίτευξη αυτού του τεράστιου μεταγραφικού deal, είναι η εταιρεία με την οποία έχει συμβόλαιο ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ. Ο 32χρονος επιτελικός μέσος έχει εδώ και πολλά χρόνια υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την Nike, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την ίδια εταιρεία ή ο Μέσι με την Adidas.
Ως γνωστό από τη νέα αγωνιστική περίοδο την ΑΕΚ θα την ντύνει ο αμερικανικός “κολοσσός” αθλητικής ένδυσης, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες συνδυαστικές παροχές προκειμένου να πειστεί ο Ολλανδός διεθνής ποδοσφαιριστής (π.χ. να έχει ποσοστό από τις πωλήσεις των φανελών που θα φέρουν το όνομά του).

Σχετικά άρθρα