Τόμσεν: O γιος του μπακάλη έγινε από τους πιο μισητούς στην Ελλάδα thumbnail

Τόμσεν: O γιος του μπακάλη έγινε από τους πιο μισητούς στην Ελλάδα

Στο ρόλο, που έχει διαδραματίσει ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν τόσο στις πολιτικές όσο και στις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, με τίτλο «Γνωρίστε έναν από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Ελλάδα».


Το δημοσίευμα, αφού υπενθυμίζει την φτωχική καταγωγή του «mr Blue Eyes», εξηγεί πότε η δουλειά του, όσον αφορά την Ελλάδα, άρχισε να γίνεται πιο σκληρή!


Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τόμσεν γεννήθηκε στην Αμπένρα της Δανίας, μια πόλη περίπου 16.000 κατοίκων, κοντά στα γερμανικά σύνορα, που κάποτε ήταν ένα κομβικό σημείο της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.  Ο πατέρας του ήταν μπακάλης και η μητέρα του δεν εργαζόταν, καθώς έπρεπε να μεγαλώσει τους και πέντε αδελφούς και αδελφές του.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πράγματα για τον Τόμσεν δυσκόλεψαν, όταν ο τελευταίος απέρριψε την πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης το Δεκέμβριο (mail Χαρδούβελη), για να χορηγήσει το Ταμείο περισσότερα κονδύλια διάσωσης στην Ελλάδα.


Η αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στη συνέχεια να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τους πιστωτές της, βοήθησε σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ανοίξει ο δρόμος για την ήττα της, τον Ιανουάριο από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Τόμσεν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ομάδα «αρχαρίων» των οποίων, οι ηγέτες έχουν παρομοιάσει τους όρους των δημοσιονομικών προγραμμάτων, ως «εικονικό πνιγμό».


Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν κάποιες μικρές ενδείξεις ότι το ΔΝΤ και ο Τόμσεν μπορούν να υπερβούν τις «κόκκινες γραμμές» τους τώρα, με την προϋπόθεση, η ελληνική συμφωνία να επαναφέρει το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα και να περιλαμβάνει συγκεκριμένη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και περικοπές ιδιαίτερα στις συντάξεις.


«Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και διαφορετικούς τρόπους για να επιτύχει μια χώρα τους οικονομικούς στόχους της. Είμαστε ένα ρεαλιστικό ίδρυμα», δήλωσε ο Τόμσεν στο Bloomberg, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, το Ταμείο πρέπει να είναι προσεκτικό, όσον αφορά στις οικονομικές πραγματικότητες και ότι οι κανόνες του ισχύουν ομοιόμορφα.


 


http://www.star.gr/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X