ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ Μοσχαρίσια παϊδάκια με πουρέ πατάτας

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>1.5 κιλό μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο</li>
</ul>
<p><strong>Για τη μαρινάδα</strong></p>
<ul>
<li>3 σκ. σκόρδο</li>
<li>3 ½ κ.σ. μαύρη ζάχαρη</li>
<li>4 κ.σ.  σάλτσα σόγιας</li>
<li>2 ½ κ.σ σησαμέλαιο</li>
<li>1 ½ κ.σ. σπορέλαιο</li>
<li>3 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο</li>
</ul>
<div> </div>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</strong></span></p>
<p>Αυτό το σημείο από το μοσχάρι είναι πολύ σκληρό και θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο για να μαλακώσει. Η μαρινάδα δίνει ένα καραμελένιο χρώμα και βοηθάει στο να μαλακώσει το κρέας.</p>
<ul>
<li>Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε όλο το λευκό μέρος του κρέατος που είναι μια λεπτή αλλά πολύ σκληρή πέτσα.</li>
<li>Κόβουμε κάθετα χωρίζοντας το κάθε κόκκαλο ξεχωριστά και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.</li>
<li>Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με το κρέας καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ για όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή το λιγότερο για 2 ώρες.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς.</li>
<li>Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το κρέας μας μαζί με τη μαρινάδα. Η μεριά με το κόκκαλο πρέπει να είναι προς τα πάνω και το κρέας προς τα κάτω. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες. Μετά τις 3 ώρες, ξεσπεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ακόμα 30 λεπτά για να πάρει ωραίο χρώμα το μοσχάρι μας.</li>
<li>Μόλις το κρέας είναι έτοιμο σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα